Windows 10 “Kurulum Başlıyor” ekranında kalıyor?

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba, Windows 10 kurulumunu yaparken "Kurulum Başlıyor" ekranında takılı kalıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilir misiniz?

Bu sorun genellikle BIOS ayarlarından kaynaklanır. İlk olarak, BIOS'ta Secure Boot özelliğini devre dışı bırakıp Legacy Boot seçeneğini aktif etmeyi deneyin. Ayrıca, UEFI veya GPT bölümlendirme uyumluluğunu kontrol etmek önemli.

USB belleğinizden kaynaklanıyor olabilir. Başka bir USB portu kullanmayı ve USB belleğinizi yeniden oluşturmayı deneyin. Media Creation Tool ile belleğinizi yeniden hazırlayabilirsiniz.

Benzer bir sorun yaşadım ve çözüm olarak RAM slotlarını kontrol ettim. RAM'in yerinden oynamış olması kurulumun donmasına sebep olabilir. Ayrıca RAM'leri çıkarıp yeniden takmayı deneyebilirsiniz.

Eğer kurulum medyası ile ilgili bir sorun varsa, Windows 10 ISO dosyasını tekrar indirip doğruluğunu kontrol edin. Ayrıca, disk veya SSD'nin sağlıklı olup olmadığını denetlemek faydalı olabilir.

Sistem dosyalarının doğru yüklenmesini engelleyen bir yazılım veya donanım hatası olabilir. Diskinizin bölümlendirme tablosunu silerek temiz bir kurulum yapmayı deneyin.

Ben bu sorunu BIOS güncellemesi yaparak çözdüm. Anakartınızın üretici sitesine giderek en son BIOS güncellemesini indirip yükleyin.

Çözüm
Cevabı destekliyorum. BIOS güncellemesi bu tür sorunları çözmede oldukça etkili. Ayrıca, kurulum sırasında ağ bağlantınızı kesmeyi de deneyebilirsiniz.

BIOS güncellemesi dışında, diskiniz için farklı bir SATA portu kullanmayı da düşünebilirsiniz. Bazen donanımsal bağlantılar sorun yaratabiliyor.

Eğer sorun hala devam ediyorsa, bilgisayarın güç kablolarını kontrol edin. Stabil olmayan güç bağlantıları kurulum sırasında sorun yaratabilir.

Donanım parçalarınızı tek tek kontrol edin. Özellikle SSD veya HDD bağlantıları sırasında bu tip sorunlarla karşılaşılabilir.

Bir de kurulum sırasında gereksiz çevre birimlerini çıkarmayı deneyin. Özellikle USB cihazları kurulumun takılmasına neden olabilir.

Yeni Konular

Geri