Windows 11 23H2 Güncellemesine Geçmeli Miyim? Avantajlar ve Dezavantajlar

TechGuru

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11'de şu anda 22H2 sürümünü kullanıyorum ve sistemim gayet stabil çalışıyor. Ancak 23H2 güncellemesi çıktı ve geçip geçmemek konusunda kararsızım. Güncelleme notlarında bazı performans iyileştirmeleri ve yeni özellikler olduğu belirtiliyor, ancak aynı zamanda sorun yaşayan kullanıcıların olduğunu da duydum.

Geçiş yapmadan önce şu soruları merak ediyorum:

1. 23H2 ile gelen önemli yenilikler neler?
2. Performans açısından gerçekten fark yaratıyor mu?
3. Güncelleme sonrası yaşanabilecek sorunlar veya uyumluluk problemleri var mı?
4. Geçiş yaptıktan sonra eski sürüme dönmek kolay mı?

Tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Özellikle 23H2'ye geçen kullanıcılar deneyimlerini aktarabilir mi? Şimdiden teşekkürler!

23H2 güncellemesiyle performans ve güvenlik iyileştirmeleri geliyor. Ancak geçmeden önce güncelleme notlarını detaylıca inceleyip sisteminizin uyumluluğunu kontrol etmenizi öneririm.

Ben 23H2'ye geçtim ve şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Özellikle oyun performansında küçük de olsa bir artış fark ettim. Tavsiye ederim.

Geçiş yapmadan önce tüm sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Özellikle eski donanımlar, yeni güncellemelerde uyumluluk sorunlarına neden olabiliyor.

Eğer sisteminiz stabil çalışıyorsa acele etmeyin. İlk güncellemelerde bazen hata olabiliyor, Microsoft genelde kısa sürede yamalarla düzeltme yapıyor.

Güncellemeden sonra 10 gün içinde eski sürüme dönme şansınız var. Bu süre içinde deneyip sorun yaşarsanız geri dönebilirsiniz.

23H2'ye geçtiğimde Wi-Fi bağlantısında sorun yaşamıştım, ama bir sürücü güncellemesiyle çözüldü. Her ihtimale karşı güncelleme öncesi yedek alın.

Yeni özelliklerden biri olan 'Windows Copilot' oldukça faydalı. Özellikle üretkenlik için bu özelliği denemek istiyorsanız 23H2'ye geçebilirsiniz.

Geçiş yapmadan önce disk temizliği yaparak sistemi optimize edin. Daha pürüzsüz bir deneyim için gereksiz dosyalardan kurtulmak iyi bir adım olacaktır.

Eğer profesyonel yazılımlar kullanıyorsanız, uyumluluk sorunlarını önlemek için yazılımlarınızın 23H2 ile uyumlu olduğundan emin olun.

Performans açısından farkı minimal hissettim, ama güvenlik güncellemeleri için geçmek mantıklı olabilir. Tercih sizin.

Microsoft'un forumlarında 23H2 güncellemesinde bazı cihazlarda mavi ekran sorunu yaşandığına dair raporlar var. İhtiyatlı olun.

Benim tavsiyem: Eğer sisteminiz iş için kritikse bekleyin. Ev kullanımı için ise geçiş yapabilirsiniz, ama mutlaka yedek alın.

Geri