Windows 11 24H1'e Nasıl Dönülür?

Casper

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 24H2 güncellemesi sonrası bazı sorunlarla karşılaştım ve eski sürüm olan 24H1'e geri dönmek istiyorum. Ancak bunu nasıl yapacağımı tam olarak bilmiyorum. Geri dönüş işlemi sırasında veri kaybı yaşar mıyım? Hangi adımları izlemeliyim?

24H1 sürümüne geri dönmek için izlenecek güvenli bir yöntem var mı? Yardımcı olabilecek her türlü bilgi için şimdiden teşekkürler!

Çözüm
Geri dönüş için Ayarlar > Sistem > Kurtarma yolunu takip edin. Burada 'Önceki sürüme dön' seçeneği çıkması lazım, ancak güncellemeden 10 gün geçmişse bu seçenek kaybolmuş olabilir.
Geri dönüş için Ayarlar > Sistem > Kurtarma yolunu takip edin. Burada 'Önceki sürüme dön' seçeneği çıkması lazım, ancak güncellemeden 10 gün geçmişse bu seçenek kaybolmuş olabilir.

Çözüm
Eğer 'Önceki sürüme dön' seçeneği mevcut değilse, bir ISO dosyası indirerek temiz bir kurulum yapabilirsiniz. Ancak bu işlem sırasında tüm verileriniz silinir, yedek almayı unutmayın.

Eğer sistem geri yükleme noktası oluşturduysanız, 24H1'e dönmek için bu noktayı kullanabilirsiniz. Ayarlar > Sistem > Kurtarma seçeneklerine bakmayı deneyin.

Medya Oluşturma Aracı'nı kullanarak eski sürümü USB'ye yükleyip geri dönüş yapabilirsiniz. Ancak lisans anahtarınızı hazır bulundurmayı unutmayın.

24H1 sürümüne dönmek istiyorsanız, güncelleme geçmişinizi kontrol edin. Buradan 24H1 sürümünü kaldırma seçeneği varsa kaldırabilirsiniz.

BIOS üzerinden boot menüsüne girip, oluşturduğunuz USB ile 24H1 sürümünü kurabilirsiniz. Ancak tüm verilerinizin yedeğini aldığınızdan emin olun.

Geri dönmeden önce güncelleme sonrası sorunlarınızın çözümü için destek almayı düşünün. Bazı sorunlar kolayca çözülebilir.

Eğer bilgisayarınızda çift işletim sistemi kullanıyorsanız, 24H1 sürümünü ikinci bir işletim sistemi olarak yüklemeyi düşünebilirsiniz.

Geri dönüş süreci biraz zahmetli olabilir. Herhangi bir hata durumunda destek almak için bir teknik servis ile iletişime geçmeyi düşünebilirsiniz.

Geri dönüş sırasında sürücülerin uyumlu olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın. Özellikle ekran kartı sürücülerinde sorun yaşayabilirsiniz.

Sürüme dönmeden önce mevcut sisteminize bir yedekleme yazılımı ile tam yedek almanızı öneririm. Böylece olası sorunlarda verilerinizi kurtarabilirsiniz.

Herkese öneriler için teşekkürler. 'Önceki sürüme dön' seçeneği ile sorunu çözdüm. Yedek aldığım için hiçbir veri kaybı yaşamadım. Çok sağ olun!

Geri