Windows 11 24H2 Güncelleştirmesini Yaptıktan sonra Ürün etkinleştirme kalktı?

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Bugün bilgisayarımı Windows 11'in 24H2 güncellemesiyle güncelledim. Ancak güncellemeden sonra işletim sistemi "Ürün Etkinleştirilmedi" şeklinde bir uyarı göstermeye başladı. Daha önce ürün etkinleştirme işlemi başarıyla yapılmıştı ve hiçbir sorun yoktu.

Microsoft hesabım açık ve dijital lisansla etkinleştirme yapmıştım. Sorunun kaynağını ve nasıl çözebileceğimi bilen var mı? Lisansımı yeniden mi satın almam gerekiyor, yoksa bu güncellemeden kaynaklı bir hata mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler!

Benzer bir sorunla karşılaşmıştım. Öncelikle, Microsoft hesabınızla tekrar giriş yapmayı deneyin. Bazen güncellemeler sonrası lisans doğrulaması tekrarlanabiliyor. Eğer sorun devam ederse, Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Etkinleştirme bölümünden "Sorun Gider" seçeneğini kullanabilirsiniz.

Bu tür durumlar genellikle bir hata ya da lisans sunucularıyla ilgili geçici bir sorun olabilir. Güncelleme sonrası Windows bazen lisans bilgisini doğru algılamayabiliyor. Ürün anahtarınız elinizdeyse, manuel olarak tekrar girerek deneme yapabilirsiniz. Eğer dijital lisans kullandıysanız, Microsoft destek hattına başvurmak en garantili çözüm olacaktır.

Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa, CMD üzerinden lisans durumunu kontrol edebilirsiniz. `slmgr /dlv` komutunu çalıştırarak etkinleştirme durumunu ve lisansın durumu hakkında bilgi alabilirsiniz. Ayrıca, 24H2 güncellemesiyle ilgili olası bir hata varsa, güncellemenin sonraki yamalarını kontrol edin.

Microsoft'un güncelleme sonrası lisanslama sisteminde yaptığı değişikliklerden kaynaklanıyor olabilir. BIOS veya anakart bilgisiyle eşleşen lisanslar nadiren de olsa güncellemeler sonrası bozulabiliyor. "Microsoft Store'dan lisansı yenile" seçeneğini görebilirsiniz ama bunun yerine önce ücretsiz destek talebi oluşturmanızı öneririm.

Geri