Windows 11 24H2'de Güvenli Modda Açma Sorunu

Xanadu

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 24H2 sürümünü kullanıyorum ve sistemimi Güvenli Modda başlatmakta sorun yaşıyorum. F8 tuşu işe yaramıyor, ayrıca Gelişmiş Başlangıç seçenekleri üzerinden denemelerim de başarısız oldu. Bunun dışında ekran, yükleme sırasında donuyor ve masaüstüne ulaşamıyorum.

Benzer sorun yaşayan var mı? Bu durumu nasıl çözebileceğimizi tartışalım. Fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!

Güvenli Mod'a ulaşmanın en garantili yollarından biri 'MSConfig' aracını kullanmaktır. Sistemi normal bir şekilde başlatabiliyorsanız, Çalıştır menüsüne 'msconfig' yazın ve ardından Güvenli Mod'u etkinleştirin.

Sistemi USB ile başlatmayı deneyin. Windows yükleme medyasından Güvenli Mod seçeneklerine erişebilirsiniz.

Eğer başlangıçta donma oluyorsa, sürücülerle ilgili bir sorun olabilir. Özellikle ekran kartı sürücüsünü güncellemeyi deneyin.

Güvenli Mod'a giremiyorsanız, BIOS ayarlarını kontrol edin. 'Fast Boot' özelliğini devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.

Windows kurtarma ortamına girebiliyorsanız, Komut İstemi üzerinden 'bcdedit /set {default} safeboot minimal' komutunu çalıştırmayı deneyin.

Bilgisayarı 3 kez zorla kapatarak kurtarma moduna geçiş yapmayı deneyin. Buradan Güvenli Mod seçeneğine ulaşabilirsiniz.

Eğer donma sorunu yaşıyorsanız, sistemdeki bağlı USB cihazlarını çıkararak yeniden başlatmayı deneyin. Bazı çevre birimleri sorun yaratabiliyor.

Güvenli Mod'da açılmıyorsa, Windows yükleme medyasıyla 'Onarım' seçeneğini kullanmayı düşünebilirsiniz.

Windows'un güncel olduğundan emin olun. Bazen eski güncellemeler güvenli modda sorunlara yol açabilir.

'System Restore' (Sistem Geri Yükleme) yaparak son bilinen düzgün çalışan yapılandırmaya dönmeyi deneyin.

Eğer sorununuz donanım kaynaklıysa, Güvenli Mod'a geçmeden önce RAM veya disk testi yapmayı düşünebilirsiniz.

Sisteminizi Güvenli Modda başlatmayı başardıktan sonra, 'Sürücü Yöneticisi' üzerinden sorunlu sürücüleri kaldırmayı deneyebilirsiniz.

Windows'un 'Olay Görüntüleyicisi'ni kontrol ederek hangi sürücü veya yazılımın başlatmayı engellediğini öğrenebilirsiniz.

Bir önceki Windows sürümüne geri dönme seçeneğini kontrol ettiniz mi? Yükseltme sonrası bazı sürücüler uyumsuz olabilir.

'Recovery Drive' ile başlatmayı deneyebilirsiniz. USB üzerinden tamir seçeneklerine erişim sağlayabilirsiniz.

Güvenli Mod ile ilgili bu tür sorunlar bazen TPM ve Secure Boot özellikleriyle ilgili olabilir. BIOS üzerinden bu ayarları kontrol edin.

Geri