Windows 11 24H2'de Güvenli Modda Açma Sorunu

Xanadu

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 24H2 sürümünü kullanıyorum ve sistemimi Güvenli Modda başlatmakta sorun yaşıyorum. F8 tuşu işe yaramıyor, ayrıca Gelişmiş Başlangıç seçenekleri üzerinden denemelerim de başarısız oldu. Bunun dışında ekran, yükleme sırasında donuyor ve masaüstüne ulaşamıyorum.

Benzer sorun yaşayan var mı? Bu durumu nasıl çözebileceğimizi tartışalım. Fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!

Güvenli Mod'a ulaşmanın en garantili yollarından biri 'MSConfig' aracını kullanmaktır. Sistemi normal bir şekilde başlatabiliyorsanız, Çalıştır menüsüne 'msconfig' yazın ve ardından Güvenli Mod'u etkinleştirin.

Eğer başlangıçta donma oluyorsa, sürücülerle ilgili bir sorun olabilir. Özellikle ekran kartı sürücüsünü güncellemeyi deneyin.

Güvenli Mod'a giremiyorsanız, BIOS ayarlarını kontrol edin. 'Fast Boot' özelliğini devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.

Bilgisayarı 3 kez zorla kapatarak kurtarma moduna geçiş yapmayı deneyin. Buradan Güvenli Mod seçeneğine ulaşabilirsiniz.

Eğer donma sorunu yaşıyorsanız, sistemdeki bağlı USB cihazlarını çıkararak yeniden başlatmayı deneyin. Bazı çevre birimleri sorun yaratabiliyor.

Sisteminizi Güvenli Modda başlatmayı başardıktan sonra, 'Sürücü Yöneticisi' üzerinden sorunlu sürücüleri kaldırmayı deneyebilirsiniz.

Windows'un 'Olay Görüntüleyicisi'ni kontrol ederek hangi sürücü veya yazılımın başlatmayı engellediğini öğrenebilirsiniz.

'Recovery Drive' ile başlatmayı deneyebilirsiniz. USB üzerinden tamir seçeneklerine erişim sağlayabilirsiniz.

Geri