Windows 11 24H2'den 23H2'ye Dönülmeli mi?

Fatex

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 24H2 güncellemesi yayınlandı ve bazı kullanıcılar bu sürümde çeşitli sorunlar yaşadığını bildiriyor. Özellikle performans düşüşü, uyumluluk problemleri ve belirli uygulamalarda kararsızlık gibi şikayetler var.

Sizce 24H2’ye güncelleme yapmak mantıklı mı, yoksa 23H2’ye geri dönmek daha mı iyi olur? Yeni sürümde dikkat çeken iyileştirmeler var mı? Geri dönüş yapmak isteyenler için en iyi yöntem nedir?

Görüşlerinizi ve deneyimlerinizi bekliyorum!

Ben 24H2’ye güncelledim ama sistemimde belirgin bir yavaşlama oldu. 23H2 daha stabil gibi duruyor, geri dönmeyi düşünüyorum.

Eğer donanımınız eskiyse, 23H2’de kalmak mantıklı olabilir. 24H2 yeni sistemler için daha optimize edilmiş gibi duruyor.

Geri dönüş yapmak isteyenler için Ayarlar > Sistem > Kurtarma bölümünden önceki sürüme dönme seçeneğini kullanabilirsiniz, ancak bu seçenek genellikle güncellemeden sonra kısa süreliğine mevcut oluyor.

24H2 ile bazı oyunlarda FPS düşüşü yaşadım. NVIDIA sürücülerinin uyumsuz olabileceğini düşünüyorum, eski sürüme dönmek mantıklı olabilir.

Benim için 24H2 daha iyi oldu. Yeni yapay zeka özellikleri ve güç tüketimi iyileştirmeleri dikkat çekici. Sorun yaşamadım.

Her güncellemede olduğu gibi 24H2 de ilk etapta bazı hatalar içeriyor olabilir. Microsoft’un ilerleyen günlerde yamalarla düzelteceğini düşünüyorum.

23H2 ile daha kararlı bir sistem deneyimi sunuluyor. Eğer kritik iş akışlarınız varsa, yeni sürüme geçmek için biraz beklemek iyi olabilir.

24H2’de bazı eski uygulamalar çalışmıyor. Uyumluluk sorunları yaşamak istemeyenler 23H2’de kalmalı.

Eğer iş amaçlı kullanıyorsanız, stabilite daha önemli. 23H2 şu an için daha güvenilir görünüyor.

Geri dönmek isteyenler için temiz kurulum yapmak en sağlıklı yöntem olabilir. Medya oluşturma aracı ile 23H2 sürümünü tekrar yükleyebilirsiniz.

Eğer yeni AI tabanlı özellikleri kullanmak istiyorsanız 24H2 mantıklı. Ancak performans açısından büyük bir artış hissetmedim.

Kurumsal kullanıcılar için 23H2 daha stabil. IT yöneticileri de genellikle yeni sürümleri hemen dağıtmıyor.

Geri