Windows 11 Ekranın Alt Kısmı Seçilmiyor: Çözüm Önerileri

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 kullanıyorum ve ekranımın alt kısmında garip bir sorun yaşıyorum. Masaüstündeki simgeler veya görev çubuğunun üzerindeki öğeler bazen seçilemiyor veya tıklanamıyor. Bilgisayarı yeniden başlattığımda sorun geçici olarak çözülüyor, ancak bir süre sonra tekrar ortaya çıkıyor.

Denediğim çözümler:
- Ekran çözünürlüğünü ve ölçekleme ayarlarını değiştirdim.
- Grafik sürücülerini güncelledim.
- Görev çubuğunu otomatik gizle seçeneğini açıp kapadım.

Bu durumla karşılaşan veya kalıcı bir çözüm önerisi olan var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim!

Merhaba, bu sorun genelde yazılımsal bir hatadan kaynaklanıyor. 'Tam Ekran Optimizasyonlarını Devre Dışı Bırak' seçeneğini denediniz mi? Özellikle sık kullandığınız uygulamalarda bu seçeneği aktif etmek bazen yardımcı oluyor.

Ekran sürücünüzü DDU (Display Driver Uninstaller) ile tamamen kaldırıp temiz bir kurulum yapmayı deneyin. Bazı sürücü artıklarının bu tür sorunlara neden olduğu biliniyor. Ardından üreticinizin sitesinden en güncel sürücüyü yükleyin.

Sorun görev çubuğu ile ilgili olabilir. Windows Explorer’ı Görev Yöneticisi'nden yeniden başlatmayı deneyin. Bazen bu tür küçük sorunları hemen çözüyor.

Geri