Windows 11 Geliştirici Modu Neden Açılmıyor?

Murşi

GadgetEfsanesi
Merhaba,

Windows 11 üzerinde Geliştirici Modu'nu aktif hale getirmeye çalıştığımda, seçeneğin devre dışı olduğunu fark ettim. Ayrıca "Bu ayarlardan bazıları kuruluşunuz tarafından yönetilir" uyarısı görünüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Geliştirici Modu'nu açmak için hangi adımları izlemeliyim? Yardımcı olabilecek detaylı çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Çözüm
Sorununuz büyük ihtimalle yönetim politikalarından kaynaklanıyor. Bu tür durumlarda, kayıt defteri düzenlemeleri ile birlikte CMD üzerinden gpupdate /force komutunu çalıştırmayı deneyin. Bu, politikaların yeniden uygulanmasını sağlayacaktır.
Bu sorunu çözmek için ilk olarak Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni kontrol etmelisiniz. gpedit.msc komutunu çalıştırarak 'Bilgisayar Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Windows Bileşenleri > Geliştirici Modu' yolunu izleyin ve ayarları kontrol edin.

Eğer 'Kuruluşunuz tarafından yönetiliyor' uyarısı görüyorsanız, sisteminizin bir şirket politikası tarafından yönetiliyor olması muhtemeldir. Bu durumda, IT yöneticinizle görüşmelisiniz.

Kayıt Defteri Düzenleyicisi üzerinden ilgili ayarları kontrol edebilirsiniz. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies yolunu kontrol ederek gerekli değişiklikleri yapabilirsiniz.

Sorununuz büyük ihtimalle yönetim politikalarından kaynaklanıyor. Bu tür durumlarda, kayıt defteri düzenlemeleri ile birlikte CMD üzerinden gpupdate /force komutunu çalıştırmayı deneyin. Bu, politikaların yeniden uygulanmasını sağlayacaktır.

Çözüm
Geri