Windows 11 Grafik Ayarları Açılmıyor?

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 kullanıyorum ancak Ayarlar > Sistem > Ekran > Grafik Ayarları sekmesini açmaya çalıştığımda hiçbir şey olmuyor ya da donup kalıyor. Güncellemelerim tam, sürücüler güncel ancak hala bu sorunu yaşıyorum.

Daha önce böyle bir sorun yaşayan var mı? Nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilir misiniz?

Bu tür sorunlar genellikle ekran kartı sürücüsüyle ilgili olabilir. Aygıt Yöneticisi'nden ekran kartını kaldırıp tekrar yüklemeyi denedin mi?

Eğer Nvidia kart kullanıyorsan, Nvidia Denetim Masası üzerinden ayarları sıfırlamayı deneyebilirsin. Bazen Windows'un kendi ayarları çalışmazken Nvidia'nın arayüzü sorunu çözebiliyor.

Windows Güvenli Mod'da başlatıp grafik ayarlarını açmayı dener misin? Eğer Güvenli Modda açılıyorsa, bir üçüncü parti yazılımın buna engel olması olasıdır.

Eğer AMD kart kullanıyorsan Adrenalin Software uygulamasını açarak grafik ayarlarını oradan kontrol etmeyi dene. Windows'un kendi ayarları bazen uyumsuzluk yaratabiliyor.

Windows'un en son güncellemesini kaldırıp eski sürüme dönmeyi deneyebilirsin. Bazen güncellemelerden sonra böyle hatalar ortaya çıkabiliyor.

Sistem dosyalarında bir bozulma olabilir. Komut İstemi (Yönetici olarak çalıştır)'dan şu komutları sırasıyla çalıştır:
sfc /scannow ve DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Bunlar sistem dosyalarını onaracaktır.

Windows'un yerleşik grafik işlemcisi ile mi yoksa harici ekran kartıyla mı çalıştığını kontrol ettin mi? Bazen Windows, yanlış GPU'yu seçebiliyor ve bu da ayarların açılmamasına neden olabilir.

Ayarlar uygulamasının kendisinde bir sorun olabilir. PowerShell (Yönetici olarak çalıştır) açıp şu komutu dene:
Get-AppxPackage *windows.immersivecontrolpanel* | Reset-AppxPackage
Bu komut, Windows Ayarları uygulamasını sıfırlayacaktır.

Eğer yukarıdaki çözümler işe yaramazsa, Windows'u sıfırlamayı deneyebilirsin. Ama önemli verilerini yedeklediğinden emin ol.

Geri