Windows 11 Grafik Ayarlarına Girince Uygulamadan Atıyor?

Muzo

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 kullanırken grafik ayarlarına girmek istediğimde sürekli olarak uygulamadan atıyor. Bu sorun, özellikle ekran kartı ile ilgili ayar yapmam gereken durumlarda oldukça sinir bozucu hale geliyor. Sorunun bir güncelleme sonrası mı yoksa başka bir sebepten mi kaynaklandığını anlayamadım.

Bu problemi yaşayan başka biri var mı? Çözüm önerileriniz ya da bu sorunu gidermek için izlenecek adımları paylaşabilir misiniz?

Şimdiden teşekkür ederim!

Benzer bir sorun yaşadım. Grafik sürücülerinizin güncel olup olmadığını kontrol edin. Eski sürücüler bu tür sorunlara neden olabiliyor.

Ayarlar uygulamasında çökme sorunu genellikle bozuk bir Windows bileşeninden kaynaklanır. SFC ve DISM komutlarını çalıştırmayı deneyebilirsiniz.

Ekran kartı sürücüsünü tamamen kaldırıp, temiz bir kurulum yapmayı deneyebilirsiniz. DDU (Display Driver Uninstaller) gibi araçlar bu işlem için kullanışlıdır.

Eğer problem devam ediyorsa, grafik ayarlarınıza Safe Mode üzerinden erişmeye çalışabilirsiniz. Safe Mode'da sorun daha iyi tespit edilebilir.

Ayrıca üçüncü taraf bir yazılımın çakışma yaratıp yaratmadığını kontrol edin. Bazı performans artırıcı araçlar bu tür sorunlara neden olabiliyor.

Windows'un ekran ayarlarını sıfırlamayı deneyin. Denetim Masası'ndan ya da Display Settings üzerinden varsayılan ayarlara dönmeyi seçebilirsiniz.

Bu tür hatalar genellikle grafik sürücüsü ile uyumsuzlukla ilgili oluyor. Özellikle NVIDIA ya da AMD kartı kullanıyorsanız, ilgili sürücülerin desteklenen versiyonlarını kontrol edin.

Bu tür sistem hatalarının hızlıca çözüme kavuşması için herkesin katkısı çok değerli. Paylaşım için teşekkürler.

Geri