Windows 11 Güncellemeleri Nasıl Sorunsuz Yüklenir

TechGuru

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar, yeni bir laptop satın aldım ve üzerinde Windows 11 yüklüydü. Ancak güncellemeleri yüklerken sürekli "Güncelleme başarısız" veya "Kod: 0x800f0988" gibi hatalar alıyorum. İnternette birkaç çözüm denedim, örneğin Windows Update sorun gidericisini çalıştırdım, geçici dosyaları temizledim, hatta bazı komutları (sfc /scannow gibi) kullandım ama sorun devam ediyor. Bu güncellemeleri sorunsuz bir şekilde yükleyebilmek için ne yapmam gerekiyor? Aynı sorunu yaşayan veya bu konuda tecrübeli olanların yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!

Bu sorunu daha önce yaşadım. Güncelleme sırasında antivirüs yazılımınızı geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Bazı antivirüs programları güncellemelerin yüklenmesini engelleyebiliyor. Ayrıca, Microsoft'un Medya Oluşturma Aracı'nı indirip güncellemeyi manuel olarak yapabilirsiniz.

Windows Update hizmetinin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol ettiniz mi? "Hizmetler" menüsüne girip "Windows Update" hizmetini yeniden başlatmayı deneyin. Ayrıca, %windir%\SoftwareDistribution\Download klasörünü temizlemek bazen işe yarayabilir.

Sistem dosyalarını kontrol etmek için sadece sfc /scannow değil, DISM komutlarını da kullanmanızı öneririm. Örneğin, 'DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth' komutu bozuk dosyaları düzeltebilir. Bu komuttan sonra yeniden güncellemeyi deneyin.

Merhaba, BIOS güncellemesini kontrol ettiniz mi? Güncel olmayan BIOS, bazı Windows 11 güncellemelerinin yüklenmesine engel olabilir. Anakartınızın üretici sitesinden en son BIOS sürümünü indirip kurabilirsiniz.

Windows 11’in Uyumluluk Denetleyicisi'ni çalıştırmayı denediniz mi? Eğer eski sürücü veya yazılımlar varsa, güncellemeler bu yüzden başarısız olabilir. Ayrıca, sabit diskinizde yeterli alan olduğundan emin olun.

Merhaba, Ethernet yerine Wi-Fi kullanıyorsanız, kablolu bağlantıya geçip güncellemeyi deneyin. Daha kararlı bir bağlantı bazen bu tür sorunları çözer. Ayrıca, VPN kullanıyorsanız kapatmayı deneyin.

Ben bu tür bir sorunla karşılaştığımda yeni bir kullanıcı hesabı oluşturarak güncellemeleri denedim ve çalıştı. Mevcut kullanıcı hesabında bazı izin problemleri olabilir.

Microsoft'un resmi destek forumlarında benzer bir hata kodu gördüm. Oradaki önerilerden biri, Windows Update bileşenlerini sıfırlamak oldu. Bu işlemi elle yapabilirsiniz veya Microsoft'un sunduğu script’i kullanabilirsiniz.

Bazı kullanıcılar, güncellemeler sırasında bölge ve saat dilimi ayarlarını kontrol etmenin faydalı olduğunu belirtiyor. Sistem tarih ve saati yanlışsa, güncelleme sunucuları ile uyumsuzluk yaşanabilir.

Merhaba, bir arkadaşım benzer bir sorun yaşadı ve sorun RAM kaynaklı çıktı. Sisteminizin RAM'ini kontrol etmek için Windows'un bellek tanılama aracını çalıştırmayı deneyebilirsiniz.

Windows 11 güncellemelerini temiz kurulum yaparak çözmüştüm. Eğer sorun çözülmezse, önemli dosyalarınızı yedekleyip sıfırdan kurulum yapmayı düşünebilirsiniz.

Selamlar, Windows Update Log dosyalarını incelemek de işe yarayabilir. Bu dosyalarda sorunun kaynağıyla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Komut istemcisine 'Get-WindowsUpdateLog' yazarak bu dosyayı oluşturabilirsiniz.

Geri