Windows 11 Hava Durumu ve Reklamlar Nasıl Kaldırılır? Rahatsız Eden Bildirimlerden Kurtulun!

Çavuş

GadgetEfsanesi
Windows 11 kullanıcıları olarak görev çubuğunda beliren hava durumu simgesi ve sürekli çıkan önerilen reklamlar birçoğumuzu rahatsız ediyor. Peki bunları tamamen kaldırmak mümkün mü?

Hava durumu simgesini kapatmak için:
1. Görev çubuğuna sağ tıklayın ve Görev Çubuğu Ayarları seçeneğine tıklayın.
2. Açılan pencerede Widget'lar seçeneğini kapalı konuma getirin.

Reklam ve önerileri devre dışı bırakmak için:
1. Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Genel yolunu izleyin.
2. Burada yer alan:
- Reklam kimliğini kullanarak uygulamaların sizi daha iyi tanımasını sağla
- Web sitelerinin dil listeme erişmesine izin ver
- Windows’u daha iyi hale getirmek için kullanıcı deneyimi verilerini gönder
- Başlangıç’ta önerileri göster
seçeneklerini devre dışı bırakın.

Ayrıca, Microsoft Edge gibi uygulamalarda da reklamlar gösterilebiliyor. Reklam engelleyici eklentilerle bu durum azaltılabiliyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Reklam ve bildirimleri tamamen kapatmayı başarabildiniz mi? Ekstra yöntemleriniz varsa paylaşır mısınız?

Gelin birlikte en sade Windows 11 deneyimini oluşturalım!

Ben hava durumu simgesini widget’lardan kapattıktan sonra görev çubuğumda bayağı bir sadeleşme fark ettim. Tavsiye ederim.

Edge reklamları için ben uBlock Origin kullanıyorum, gerçekten çok işe yarıyor. Tarayıcı kaynaklı reklamları büyük oranda engelliyor.

Windows Spotlight arka planlarını da kapatırsanız görsel olarak daha az dikkat dağıtıcı olur. Ayarlar > Kişiselleştirme > Arka Plan kısmından değiştirebilirsiniz.

Bence Microsoft bu tür şeyleri varsayılan açık yapmamalı, her kullanıcı teknik bilgili değil. Güzel konu olmuş.

Ben 'başlangıçta önerilenleri göster' seçeneğini kapattım, o bile ciddi fark ettiriyor. Windows daha az şey öneriyor artık.

Ayarlar > Bildirimler kısmından uygulama bazlı bildirimleri de kapatabilirsiniz. Hangi uygulama bildirim gönderiyor görebiliyorsunuz.

Ben görev çubuğu simgelerini temizledikten sonra bilgisayarımın performansında bile fark hissettim. Ne kadar az, o kadar hızlı!

Gelişmiş kullanıcılar için grup ilkesi düzenleyicisini de öneririm. Oradan reklam hizmetlerini tamamen kapatmak mümkün.

Ben bildirim merkezindeki rahatsız edici haber akışını devre dışı bıraktım. Daha temiz bir kullanım sağlıyor.

Edge açıldığında çıkan 'haber ve ilgi alanları' kısmını da kapatmak için yeni sekme ayarlarını değiştirmen yeterli. Daha sade bir arayüz sağlıyor.

Tüm bunların yanında üçüncü parti temizleme araçları da var. Ama dikkatli olunmalı, bazıları sistemi bozabiliyor.

Bir de Microsoft hesabı yerine lokal hesap kullanırsanız kişiselleştirilmiş reklamları en aza indirebilirsiniz.

Widget’ları kapattım ama arada hâlâ bildirim geliyor. Sanırım bazıları uygulamalardan geliyor, onları da teker teker kapatmak lazım.

Tüm ayarları kapattıktan sonra sistemin daha az RAM tükettiğini gözlemledim. Hafifletmek isteyenler için güzel ipuçları oldu.

Konu çok faydalı olmuş, özellikle iş bilgisayarında bu reklamlar verimliliği ciddi düşürüyordu. Teşekkürler!

Geri