Windows 11 Home Single Language’yi Home Sürümüne Çevirme Yöntemleri

Mami

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımda Windows 11 Home Single Language sürümü yüklü. Ancak bazı özelliklerin eksik olması nedeniyle bunu Windows 11 Home sürümüne çevirmek istiyorum. Daha önce bu işlemi yapan var mı? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Şu ana kadar araştırdıklarım:
1. Ürün anahtarını değiştirerek yükseltme yapılabildiğini duydum ama hangi anahtarı kullanmam gerektiğinden emin değilim.
2. Temiz kurulum yapmak bir seçenek olabilir ama dosyalarımı kaybetmek istemiyorum.

Bu işlemi yaparken lisansımı kaybetmeden sorunsuz bir şekilde geçiş yapmanın yollarını arıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum!

Merhaba, bu geçiş için yeni bir Windows 11 Home ürün anahtarı satın alman gerekiyor. 'Ayarlar > Sistem > Hakkında > Ürün Anahtarını Değiştir' kısmından yeni anahtarı girebilirsin.

Eğer lisansın uygun değilse, temiz kurulum yapmayı düşünebilirsin. Ancak bu işlem tüm dosyalarını siler. Yedek almayı unutma!

Bir ürün anahtarı satın almadan önce, mevcut lisansını kontrol etmek için 'slmgr /dli' komutunu çalıştırabilirsin. Eğer lisansın destekliyorsa sadece ürün anahtarını güncelleyerek geçiş yapabilirsin.

Windows 11 Home Single Language, genelde OEM lisansıyla gelir. Ürün anahtarını yükseltmek için 'Windows Mağazası' üzerinden Home sürümü satın almayı düşünebilirsin.

Microsoft'un Medya Oluşturma Aracı'nı kullanarak Windows 11 Home ISO dosyasını indirip temiz kurulum yapabilirsin. Bu yöntemle Single Language'den Home sürümüne geçiş sağlayabilirsin.

Lisansın uygun olmadığında üçüncü parti bir araçla ürün anahtarını değiştirmek tehlikeli olabilir. Resmi Microsoft kanallarından lisans satın almayı öneriyorum.

Windows 11 Home sürümüne geçiş yapmadan önce 'Ayarlar > Sistem > Hakkında' kısmında mevcut lisans tipini kontrol et. Eğer geçiş yapmak için uygunsa, yalnızca ürün anahtarı güncellemesi yeterli olabilir.

Windows 11'de temiz kurulum yaparak geçiş yapmak için diski biçimlendirmen gerekebilir. Bunu yapmadan önce kişisel dosyalarını ve önemli verilerini mutlaka yedekle.

Microsoft'un destek hattına başvurarak mevcut lisansını Home sürümüne yükseltip yükseltemeyeceğini sorabilirsin. Bazı durumlarda ek ücretle bunu yapabiliyorlar.

Ürün anahtarını değiştirip Home sürümüne geçiş yaptıktan sonra sistemin yeniden etkinleştiğinden emin olmak için 'slmgr /ato' komutunu çalıştırabilirsin.

Windows 11 Home lisansına sahipsen, Single Language sürümden geçiş yapmak için yeni bir kurulum yapmadan lisans anahtarını değiştirmen yeterli olacaktır.

Geçiş sürecinde herhangi bir sorun yaşamamak için orijinal bir Windows Home anahtarı kullandığından emin ol. Sahte lisanslar sorun çıkarabilir.

Yeni Konular

Geri