Windows 11: İkinci Windows Klasörü Nedir?

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Windows 11'de, C:\ dizinimde iki farklı "Windows" klasörü olduğunu fark ettim (biri 10.12.2024, diğeri 14.12.2024 tarihli). Bu ikinci Windows klasörü neden oluşuyor? Eski veya gereksiz bir klasörse, silmem güvenli mi? Yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Bu klasörler bazen güncellemeler sırasında oluşur. Fakat en iyi yol Disk Temizleme gibi araçlarla kontrol yapmaktır. Yanlış bir şey silmek istemezsiniz.
Bu genelde Windows'un yeniden yüklenmesi veya bir güncelleme sırasında oluşur. Eski işletim sistemi dosyaları, bir sorun durumunda geri yükleme yapabilmeniz için saklanır.

Bu klasörlerden biri muhtemelen Windows'un eski bir sürümüne ait. Eğer emin değilseniz, Disk Temizleme aracını kullanarak gereksiz sistem dosyalarını güvenli bir şekilde kaldırabilirsiniz.

Eğer iki Windows klasörü görüyorsanız, bu bir güncellemeden sonra sistemin yedek dosyaları saklamasından kaynaklanıyor olabilir. Disk Temizleme > Sistem Dosyalarını Temizle seçeneğiyle kontrol edin.

Kesinlikle emin olmadan bu klasörleri silmeyin. Bazen bunlar işletim sistemi kurtarma dosyalarını içerir. "Disk Cleanup" aracıyla hangi klasörlerin gereksiz olduğunu belirleyebilirsiniz.

Aynı durumu yaşamıştım. Eski bir güncelleme sonrası dosyalar taşınmamıştı. Disk Temizleme ile sorunumu çözdüm. "Windows.old" varsa, eski sistem dosyalarındandır.

Birden fazla Windows klasörü genellikle güncellemeler veya yeniden yükleme sırasında oluşur. Ancak dikkatli olun, birini yanlışlıkla silmek sorun yaratabilir.

Sistem, eski bir Windows sürümüne ait dosyaları saklıyor olabilir. "Windows.old" gibi bir klasör varsa, bu güvenli bir şekilde Disk Cleanup aracılığıyla silinebilir.

Birden fazla Windows klasörünün sebebi genellikle büyük bir güncelleme veya yeniden yükleme sonrası dosya taşımadır. Güvenli bir şekilde silmek için sistem araçlarını kullanın.

Eğer ikinci klasör 'Windows.old' olarak görünüyorsa, eski dosyalar demektir. Fakat normal bir "Windows" ise, silmeden önce sistem yapılandırmasını kontrol edin.

Büyük Windows güncellemelerinden sonra bu tür şeyler olabiliyor. Sistem Yedekleme veya Disk Cleanup ile gereksiz olanları kaldırmayı deneyin.

Bir klasör, güncelleme sırasında oluşturulan yedeklemelere ait olabilir. Sistem yedeği almak istiyorsanız bir süre dokunmayın, ardından kontrol edin.

Görünüşe göre bir güncelleme işlemi sırasında yedekleme yapılmış. Disk Cleanup veya Ayarlar > Depolama üzerinden temizliği deneyebilirsiniz.

İkinci Windows klasörü bir sistem çakışması sonrası oluşmuş olabilir. Sistem dosyalarını incelemeden silmeyin, güvenli bir temizlik için Disk Cleanup öneririm.

Bu klasörler bazen güncellemeler sırasında oluşur. Fakat en iyi yol Disk Temizleme gibi araçlarla kontrol yapmaktır. Yanlış bir şey silmek istemezsiniz.

Çözüm

Yeni Konular

Geri