Bir süredir Windows 10 kullanıyorum ve genel olarak performansından memnunum. Ancak Windows 11'e geçiş yapmayı düşünüyorum ve aklımda birkaç soru var:
1. Windows 11, Windows 10'a göre gerçekten belirgin bir performans artışı sunuyor mu?
2. Günlük kullanımda hissedilir bir fark var mı?
3. Oyun performansı ve yazılım uyumluluğu konusunda Windows 11 nasıldır?
4. Özellikle iş amaçlı kullanımlarda (örneğin ofis uygulamaları, video düzenleme, grafik tasarım) Windows 11'in avantajları var mı?
Kendi tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. Ayrıca, geçiş yaparken dikkat edilmesi gereken bir şey var mı? Şimdiden teşekkürler!
Ben bir süre önce Windows 10'dan 11'e geçiş yaptım. Performans anlamında günlük kullanımda büyük bir fark hissetmedim, ancak bazı uygulamalar daha hızlı çalışıyor gibi geldi. Özellikle oyun performansında DirectStorage gibi özellikler fark yaratabiliyor. Ama donanımın uyumlu olduğundan emin ol, aksi takdirde performans düşüşü yaşayabilirsin.
Windows 11'in tasarımı oldukça modern ve kullanım kolaylığı sağlıyor. Ancak, eski cihazlarda bazen stabilite sorunları yaşanabiliyor. Ofis uygulamaları ve grafik tasarım araçlarında Windows 11'in optimize olduğunu düşünüyorum. Özellikle Snap Layouts özelliği ile çoklu görevler çok daha kolay hale geliyor.
Eğer oyun oynuyorsan Windows 11'in Auto HDR ve DirectStorage desteği önemli bir avantaj sağlıyor. Ancak bazı eski oyunlar veya yazılımlar Windows 11'de uyumluluk sorunları çıkarabiliyor. Geçiş yapmadan önce kullandığın yazılımların uyumluluğunu kontrol etmeni öneririm.
Windows 11'e geçerken TPM 2.0 desteği ve Secure Boot gibi güvenlik gereksinimlerini karşılıyor musun? Bunlar önemli, aksi halde geçiş yapamayabilirsin. Eğer yeni nesil bir işlemcin varsa geçiş kesinlikle daha mantıklı olur.
Ben iş için Windows 11'e geçtim. İlk başta alışması zor oldu çünkü arayüz biraz farklı ama kısa sürede adapte oldum. Özellikle Teams entegrasyonu iş hayatını kolaylaştırıyor. Geçiş yapmadan önce önemli dosyalarını yedeklemeni öneririm.
Ben Windows 11'e geçtiğimde pil performansında biraz iyileşme fark ettim (laptop kullanıyorum). Eğer taşınabilir bir cihaz kullanıyorsan bu önemli bir avantaj olabilir.
Windows 11 ile Windows 10 arasındaki en büyük farklardan biri kullanıcı deneyimi ve tasarım. Eğer minimalist ve modern bir tasarım seviyorsan geçiş yapmanı tavsiye ederim. Ama Windows 10'un biraz daha stabil olduğunu düşünenler de var.
Geçiş yapmadan önce sürücülerini kontrol etmeni öneririm. Bazı donanımlar Windows 11'e uygun sürücüler sunmayabiliyor. Bu durumda performans sorunları yaşanabilir.
Ben geçiş yapmayı düşündüm ama eski yazılımlarımın bazıları Windows 11'de çalışmadı. Eğer yazılım uyumluluğu önemliyse biraz daha beklemekte fayda var.
Windows 11, Windows 10'a göre daha fazla güvenlik önlemi sunuyor. İş yerinde kullandığım bilgisayarlarda farkı hissediyoruz. Ancak geçiş öncesi tüm sistem gereksinimlerini karşıladığından emin ol.