Windows 11 install.wim Boyut Sorunu?

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 kurulum USB'sini hazırlarken install.wim dosyasının boyutunun 4GB'ı geçtiğini fark ettim ve bu nedenle FAT32 formatında USB'ye yükleyemiyorum. Bu sorunu çözmek için hangi yöntemleri önerirsiniz? Özellikle dosya sistemi değişikliği dışında pratik bir çözüm arıyorum.

Teşekkürler!

Çözüm
Install.wim dosyasını bölmek istemiyorsanız, bir başka çözüm olarak Rufus aracını kullanabilirsiniz. Rufus, Windows 11 USB'sini hazırlarken dosya sistemini otomatik olarak uygun şekilde ayarlar.
Merhaba! Bu sorunu çözmek için install.wim dosyasını bölmek bir seçenek olabilir. Windows ADK'nin (Assessment and Deployment Kit) "dism" aracını kullanarak install.wim dosyasını install.swm dosyalarına bölebilirsiniz. Bu şekilde FAT32 uyumluluğunu koruyabilirsiniz.

Merhaba, FAT32 yerine USB'yi exFAT veya NTFS olarak biçimlendirip tüm dosyaları yeniden yüklemeyi deneyebilirsin. NTFS, bu tür büyük dosyalar için daha uygundur.

Install.wim dosyasını bölmek istemiyorsanız, bir başka çözüm olarak Rufus aracını kullanabilirsiniz. Rufus, Windows 11 USB'sini hazırlarken dosya sistemini otomatik olarak uygun şekilde ayarlar.

Çözüm
Alternatif olarak, install.wim dosyasını .esd formatına sıkıştırabilirsiniz. Bu yöntem dosya boyutunu küçülterek FAT32'ye uygun hale getirebilir.

Eğer bu işlerle uğraşmak istemiyorsanız, çift USB yöntemi kullanabilirsiniz. Bir USB FAT32, diğeri NTFS olarak formatlanır. Boot dosyaları FAT32'de, kurulum dosyaları NTFS'de saklanır.

Dism ile dosya bölme işlemini yapmak istersen, şu komutları deneyebilirsin: dism /Split-Image /ImageFile:install.wim /SWMFile:install.swm /FileSize:4096. Böylece dosya 4GB altına düşer.

Geri