Windows 11 IoT Enterprise LTSC 24H2 Sürümünde Dil Değiştirilemiyor, Nasıl Çözülür?

Kenan

GadgetEfsanesi
Selamlar,

Yeni kurduğum Windows 11 IoT Enterprise LTSC 24H2 sürümünde sistem dilini değiştiremiyorum. Dil paketini indirip yüklemeye çalıştığımda hata veriyor ya da değişiklik geçerli olmuyor.

Ayarlar > Zaman ve Dil > Dil ve Bölge üzerinden dili ekleyebiliyorum ama sistem dili olarak ayarlamak mümkün olmuyor. Bu sürümde dil kısıtlaması mı var? Ya da bunu aşmanın bir yolu var mı?

Kullandığı dil İngilizce olarak kalıyor, ben Türkçeye çevirmek istiyorum. Yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum.

Teşekkür ederim!

Çözüm
Windows 11 IoT Enterprise LTSC sürümleri genellikle kurumsal ve gömülü sistemler için tasarlandığı için, Microsoft bu sürümlerde bazı sistem özelliklerini sınırlar. Bunların başında da dil değiştirme geliyor. Tam olarak desteklenen dil paketleri .cab olarak yüklenmeli ve DISM komutlarıyla manuel kurulmalıdır.
Windows 11 IoT Enterprise LTSC sürümleri genellikle kurumsal ve gömülü sistemler için tasarlandığı için, Microsoft bu sürümlerde bazı sistem özelliklerini sınırlar. Bunların başında da dil değiştirme geliyor. Tam olarak desteklenen dil paketleri .cab olarak yüklenmeli ve DISM komutlarıyla manuel kurulmalıdır.

Çözüm
Ayarlar üzerinden değil de DISM komutları ile .cab uzantılı dil paketini yüklemeyi denedin mi? Örnek komut:
dism /online /add-package /packagepath:"C:\lp.cab"
Sonrasında:
dism /online /set-lang:tr-TR
Ve sistem yeniden başlatılmalı.

LTSC sürümleri genelde kurumsal cihazlara özel olduğu için Windows Store ve bazı bölgesel ayarlar kısıtlı oluyor. Dil değiştirme bu yüzden etkisiz kalabiliyor.

Benzer durumu yaşadım. Türkçe dil paketini Microsoft’un resmi ISO’sundan çıkartıp DISM ile entegre ettim. Sorun çözüldü ama biraz uğraştırıyor.

IoT Enterprise LTSC 24H2 sürümünün desteklediği diller listesine bakman gerek. Türkçe o listede yoksa, sistem seviyesinde değiştirmen mümkün olmaz.

Kullandığın ISO dosyası sadece belirli diller için optimize edilmiş olabilir. Çok dilli ISO ile temiz kurulum yaparsan sorun çözülür.

IoT sürümlerinde bu tarz ayarlar kurumsal dağıtımla özelleştirildiği için, normal Home/Pro gibi esneklik bekleme. Yalnızca elle yapılabilir.

Dil paketi .cab dosyasıyla kurulduktan sonra Ayarlar’dan da Türkçe'yi seçmen gerekiyor ama bu bazen sadece arayüzü etkiliyor, sistem dili değişmeyebilir.

Bende de aynı sürüm var. Türkçe'ye ancak DISM + restart kombinasyonuyla geçebildim. Aksi takdirde görsel olarak eklenmiş gibi görünüyor ama etkili olmuyor.

Geri