Windows 11 Kendi Kendine Siyah Tema Yapıyor, Neden Olabilir?

Türk

GadgetEfsanesi
Windows 11 kullanıyorum ve son zamanlarda sistem kendi kendine siyah temaya geçiyor. Gündüz açık temayı kullanıyorum ama akşamları ya da bazı zamanlarda bilgisayar yeniden başlatıldığında koyu mod etkinleşiyor. Bu durumun neden kaynaklandığını ve nasıl kalıcı olarak açık temada kalmasını sağlayabileceğimi öğrenmek istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Windows 11'deki tema değişiminin nedeni büyük ihtimalle 'Gece Modu' veya sistem saatine bağlı olarak otomatik değişimdir. Bunu devre dışı bırakmak için:

1. Ayarlar > Kişiselleştirme > Renkler menüsüne girin.
2. 'Modunuzu seçin' kısmından 'Açık'ı seçin.
3. Alt kısımda otomatik zamanlama seçeneği varsa kapatın.
4. Kayıt Defteri üzerinden yapılan ayarlar varsa (örneğin HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes), burada 'SystemUsesLightTheme' ve 'AppsUseLightTheme' değerlerini 1 yaparak temayı açık olarak sabitleyebilirsiniz.
Bu durum genellikle Windows 11'in 'Gece Işığı' veya 'Zamanlı Tema' özelliğinden kaynaklanıyor olabilir. Ayarlar > Kişiselleştirme > Renkler bölümüne gidip 'Koyu' veya 'Açık' temayı manuel olarak seçip zamanlamayı kapatmayı deneyin.

Bazı sistemlerde karanlık tema 'otomatik' modda olabilir. Özellikle belirli saatlerde tema değişimi ayarlanmış olabilir. Bunun için Görev Zamanlayıcısı veya Kayıt Defteri ayarlarını da kontrol etmek gerekebilir.

Ayarlar > Kişiselleştirme > Renkler kısmında 'Koyu' temanın planlandığı bir zaman varsa onu kaldırmalısın. Ayrıca üçüncü parti yazılımlar kullanıyorsan, bu yazılımlar da tema değiştirme komutları verebilir.

Windows 11'deki tema değişiminin nedeni büyük ihtimalle 'Gece Modu' veya sistem saatine bağlı olarak otomatik değişimdir. Bunu devre dışı bırakmak için:

1. Ayarlar > Kişiselleştirme > Renkler menüsüne girin.
2. 'Modunuzu seçin' kısmından 'Açık'ı seçin.
3. Alt kısımda otomatik zamanlama seçeneği varsa kapatın.
4. Kayıt Defteri üzerinden yapılan ayarlar varsa (örneğin HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes), burada 'SystemUsesLightTheme' ve 'AppsUseLightTheme' değerlerini 1 yaparak temayı açık olarak sabitleyebilirsiniz.

Çözüm
TechGuru'nun önerisi çok yerinde, Kayıt Defteri ayarları özellikle kalıcı tema tercihleri için çok etkili oluyor. Ben de öyle çözmüştüm.

Geri