Windows 11'de kullanıcı adımı değiştirmek istiyorum. Yerel hesap kullanıyorum ama bazı dosya yollarında eski adım hala görünüyor. Bunu nasıl değiştirebilirim? Microsoft hesabı kullanıyorsam adımı nasıl güncelleyebilirim?
Eğer Microsoft hesabı kullanıyorsanız, kullanıcı adınızı değiştirmek için Microsoft'un web sitesine giderek hesap ayarlarından adınızı güncelleyebilirsiniz. Ancak, bu değişiklik sistem içindeki kullanıcı klasörüne yansımaz.
Yerel bir hesap kullanıyorsanız, Denetim Masası > Kullanıcı Hesapları > Hesap Adınızı Değiştir seçeneğinden isminizi güncelleyebilirsiniz. Ancak bu, kullanıcı klasörü adını değiştirmez.
Kullanıcı klasörünün adını değiştirmek için yeni bir kullanıcı oluşturup dosyalarınızı buraya taşıyabilirsiniz. Mevcut kullanıcı adı sistem tarafından kilitlendiğinden doğrudan değiştirilemez.
Regedit (Kayıt Defteri Düzenleyicisi) üzerinden belirli anahtarları düzenleyerek kullanıcı adını değiştirebilirsiniz. Ancak, bu yöntem risklidir ve dikkatli olunmalıdır.
Sistem adını değiştirmek istiyorsanız, 'Bilgisayar Yönetimi' panelinden 'Yerel Kullanıcılar ve Gruplar' sekmesine girerek kullanıcı ismini güncelleyebilirsiniz.
Adınızı değiştirdikten sonra oturumu kapatıp tekrar açmanız veya sistemi yeniden başlatmanız gerekebilir. Aksi halde eski isim bazı yerlerde görünmeye devam edebilir.
Microsoft hesabını kullanıyorsanız, değişikliklerin tam olarak yansıması için internet bağlantısının aktif olduğundan emin olun. Bazen değişiklikler senkronize olmaz.
Kullanıcı adını değiştirdikten sonra 'C:\Users' dizininde hala eski isim gözükebilir. Bunu doğrudan değiştirmek mümkün değildir, yeni bir kullanıcı oluşturmanız önerilir.
Yerel Grup Politikası Düzenleyicisi'ni (gpedit.msc) kullanarak kullanıcı adlarını değiştirme yetkilerini kontrol edebilirsiniz. Ancak bu özellik yalnızca Windows 11 Pro ve Enterprise sürümlerinde bulunur.