Windows 11 Kullanırken Nadiren Gelen Bip Sesi Sorunu

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda Windows 11 kullanırken bilgisayarımda nadiren bir "bip" sesi duyuyorum. Özellikle bir uygulama açarken veya belirli bir tuşa bastığımda bu ses meydana geliyor. Sistem genelinde bir hata olup olmadığını anlamaya çalıştım ama herhangi bir hata mesajı görünmüyor.

Şu ana kadar yaptıklarım:
1. BIOS'taki uyarı seslerini kontrol ettim.
2. Sistem hoparlörünü devre dışı bırakmayı denedim.
3. Arka planda çalışan uygulamaları gözden geçirdim.

Bu tür bir sesle karşılaşan veya çözüm önerisi olan var mı? Bu bir donanım sorunu mu yoksa Windows 11 ile ilgili bir ayardan mı kaynaklanıyor? Yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba, bu tarz bip sesleri genellikle sistem hoparlöründen gelir. Komut İstemi'ni (CMD) yönetici olarak açarak `net stop beep` komutunu çalıştırmayı deneyebilirsin. Bu, sistem hoparlöründen gelen sesleri devre dışı bırakacaktır.

Eğer bir donanım hatası olabileceğinden şüpheleniyorsan, BIOS'ta donanım izleme kısmını kontrol et. Özellikle sıcaklık veya fan ile ilgili bir uyarı veriyor olabilir.

Bu sesi klavye tampon taşması veya bir tuşa uzun süre basılı kalmasından kaynaklanıyor olabilir. 'Ayarlar > Erişilebilirlik > Klavye' kısmından 'Filtre Tuşları' seçeneğini kontrol et ve devre dışı bırakmayı dene.

Hoparlör veya sistem bip sesi donanım uyumsuzluğundan kaynaklanıyor olabilir. Ses sürücülerini güncelleyip yeniden başlatmayı denemelisin.

Merhaba, sesin geldiği sırada 'Görev Yöneticisi'ni açıp hangi uygulamanın yoğun işlem yaptığını kontrol edebilirsin. Bu yöntemle sorunlu yazılımı tespit edebilirsin.

Lenovo veya Dell gibi markalarda bu tür sesler batarya uyarısı için gelebiliyor. Sistem ayarlarından güç yönetimiyle ilgili ayarları kontrol etmeni öneririm.

Eğer harici bir cihaz bağlıysa (örneğin USB veya harici bir disk), bu cihazın bağlantısında bir sorun olabilir. Bütün harici cihazları çıkarıp tekrar test etmelisin.

Windows'taki uyarı seslerini kontrol etmek için 'Denetim Masası > Ses > Ses Efektleri' kısmını kontrol et. Buradan belirli bir olay için atanmış bir ses varsa bunu devre dışı bırakabilirsin.

Donanım kaynaklı bir sorun olup olmadığını anlamak için memtest veya bir donanım test aracı çalıştırmanı öneririm. RAM veya anakart uyarıları da bip sesi çıkarabilir.

Bip sesi gelen anlarda bir işlem günlüğü tutabilirsin. 'Etkinlik Görüntüleyicisi'ni kontrol ederek, belirli bir hata veya uyarının kayıt altına alınıp alınmadığını görebilirsin.

Eski BIOS versiyonlarında bu tür uyarı sesleri sık görülüyor. Lenovo gibi cihazlarda BIOS güncellemesi yapmayı deneyebilirsin. Bunun genelde çözüm sağladığını gördüm.

Bip sesi genelde sistemin belirli bir sınırın üstüne çıktığını ifade eder. CPU sıcaklıklarını kontrol etmek için bir yazılım (örneğin HWMonitor) kullanmayı düşünebilirsin.

Yeni Konular

Geri