Windows 11 Mavi Ekran (Stop Code: 0xc0000139) Hatası Çözümü

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba,

Windows 11 kullanırken mavi ekran hatası (Stop Code: 0xc0000139) ile karşılaşıyorum. Sistem özelliklerim şu şekilde:
  • RAM: 8GB
  • Ekran Kartı: RTX 3050ti
  • İşlemci: Intel i5-11400
  • Depolama Türü: Bilmiyorum
  • Anakart: Bilmiyorum

Bu sorun belirli bir yazılımı kullanırken veya oyun oynarken meydana geliyor. Ekte hatanın ekran görüntüsünü bulabilirsiniz.

Bu sorunun çözümü için neler yapabileceğimi bilen var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim!

Bu hata genellikle bir sistem dosyasının eksik veya bozuk olmasından kaynaklanır. İlk olarak 'sfc /scannow' komutunu çalıştırarak sistem dosyalarını taramayı deneyin. Eğer sorun devam ederse, 'DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth' komutunu çalıştırabilirsiniz.

RAM modüllerinin düzgün takılı olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca, BIOS sürümünüz güncel mi? Güncel değilse, üretici web sitesinden BIOS güncellemesi yapmayı deneyin.

Bu sorun bazen ekran kartı sürücüsüyle ilgili olabilir. NVIDIA'nın resmi web sitesinden RTX 3050ti için en son sürücüyü indirip temiz bir kurulum yapın.

Çözüm
Hatanın tam kaynağını bulmak için Event Viewer (Olay Görüntüleyicisi) uygulamasını kullanabilirsiniz. Buradan hangi yazılım veya sürücünün soruna neden olduğunu görebilirsiniz.

Son bir seçenek olarak, tüm sistem sürücülerini güncelleyebileceğiniz bir üçüncü parti yazılım kullanmayı düşünebilirsiniz. Ancak, dikkatli olun ve yalnızca güvenilir yazılımlar kullanın.

Geri