Windows 11 OEM Lisansı Kullanarak Windows 10'a Geçiş Yapmak: Mümkün mü?

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir bilgisayar aldım ve üzerinde Windows 11 OEM lisansı bulunuyor. Ancak, ben Windows 10 kullanmak istiyorum. Windows 11 OEM lisansını kullanarak Windows 10'a geçiş yapmak mümkün mü? Eğer mümkünse, bu işlem sırasında nelere dikkat etmeliyim? Lisans aktivasyonu sorunsuz bir şekilde gerçekleşir mi?

Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

Windows 11 OEM lisansları genellikle Windows 10'u da kapsar. Ancak, temiz bir Windows 10 kurulumu yapmanız ve lisansı yeniden etkinleştirmeniz gerekebilir.

Windows 10 ISO dosyasını indirip temiz kurulum yapabilirsiniz. Lisans otomatik olarak etkinleşmezse, Microsoft destek hattından yardım alabilirsiniz.

Windows 11'den Windows 10'a geçiş yapmak için "Media Creation Tool" kullanarak bir Windows 10 yükleme diski hazırlayabilirsiniz. Kurulum sırasında mevcut OEM lisansınızı girdiğinizden emin olun.

Eğer OEM lisansınız geçerli bir 'Digital Entitlement' içeriyorsa, Windows 10 kurulumu sırasında otomatik olarak etkinleştirilebilir. Ancak sistem üreticinizin bunu desteklediğinden emin olun.

Windows 11'den Windows 10'a geçiş yaparken verilerinizi yedeklemeyi unutmayın. Tüm veriler temiz kurulum sırasında silinebilir.

Bazı OEM lisansları, yalnızca belirli bir Windows sürümünde çalışabilir. Anakartınıza bağlı olduğu için lisansın geçerli olup olmadığını kontrol edin.

Windows 11'den Windows 10'a döndüğünüzde, eski sürücülerinizi güncelleyip güncelleyemeyeceğinizi kontrol edin. Bu da önemli bir nokta.

Windows 11 OEM lisansı ile Windows 10'a geçmek istiyorsanız, kurulumdan önce lisans anahtarınızı not alın. Gerekirse manuel olarak girebilirsiniz.

Eğer anakart değişikliği yapmadıysanız, OEM lisansınızın Windows 10'daki aktivasyonu sorunsuz çalışacaktır.

Kurulum sırasında lisans anahtarını girmediğinizde bile, sistem kurulumdan sonra internete bağlanarak lisansı otomatik olarak doğrulayabilir.

Windows 10 ISO dosyasını indirip USB'ye yazdırdıktan sonra temiz kurulum yapabilirsiniz. Ancak TPM 2.0 veya Secure Boot özelliklerini kapatmanız gerekebilir.

Microsoft’un destek sayfasında OEM lisanslar hakkında bilgi bulabilirsiniz. Bazı durumlarda, üretici firma ek yazılımlar gerektirebilir.

Yeni Konular

Geri