Emre
GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,
Cihaz özelliklerim:
- Anakart: Asus ROG Strix X670E-E
- İşlemci: Ryzen 9 7900X
- Ekran Kartı: RTX 4070
- Kulaklık: Razer BlackShark V2
Windows 11'de ilginç bir ses sorunu yaşıyorum. Ses çıkış cihazını (örneğin kulaklık veya hoparlör) sağ alttan değiştirdiğimde, ses seviyesi 20% olarak ayarlanmış olsa bile birden 100% gibi yüksek bir şekilde çalmaya başlıyor. Ses seviyesini manuel olarak tekrar düzenlemek zorunda kalıyorum. Sorunu çözmek için şunları denedim:
1. Farklı çıkış cihazları (kulaklık, hoparlör) kullanmak.
2. Ses sürücülerini silip yeniden yüklemek.
3. Sistemi formatlamak ve Windows'u sıfırdan kurmak.
4. Donanımı çıkartıp tekrar bağlamak.
Ancak sorun hâlâ devam ediyor. Acaba bu bir Windows 11 hatası mı, yoksa sistemimde atladığım bir ayar olabilir mi? Konu hakkında bilgisi veya benzer deneyimi olanlardan yardım bekliyorum.
Cihaz özelliklerim:
- Anakart: Asus ROG Strix X670E-E
- İşlemci: Ryzen 9 7900X
- Ekran Kartı: RTX 4070
- Kulaklık: Razer BlackShark V2
Windows 11'de ilginç bir ses sorunu yaşıyorum. Ses çıkış cihazını (örneğin kulaklık veya hoparlör) sağ alttan değiştirdiğimde, ses seviyesi 20% olarak ayarlanmış olsa bile birden 100% gibi yüksek bir şekilde çalmaya başlıyor. Ses seviyesini manuel olarak tekrar düzenlemek zorunda kalıyorum. Sorunu çözmek için şunları denedim:
1. Farklı çıkış cihazları (kulaklık, hoparlör) kullanmak.
2. Ses sürücülerini silip yeniden yüklemek.
3. Sistemi formatlamak ve Windows'u sıfırdan kurmak.
4. Donanımı çıkartıp tekrar bağlamak.
Ancak sorun hâlâ devam ediyor. Acaba bu bir Windows 11 hatası mı, yoksa sistemimde atladığım bir ayar olabilir mi? Konu hakkında bilgisi veya benzer deneyimi olanlardan yardım bekliyorum.