Windows 11 'Yeniden Başlatılıyor' Ekranında Takılı Kaldı

Casper

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 kullanıyorum ve bilgisayarımı yeniden başlattığımda "Yeniden başlatılıyor" ekranında takılı kaldı. Saatlerce beklememe rağmen ilerleme olmadı. Sistem özelliklerim şu şekilde:

• RAM: 16 GB
  • Ekran Kartı: RTX 3050 Ti
  • İşlemci: Intel i7 11350H

Bu sorunu nasıl çözebilirim? Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
Benim de başıma gelmişti. Bilgisayar açılırken Shift tuşuna basılı tutarak Windows Kurtarma Seçenekleri'ne girip, "Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > Başlangıç Onarma" yolunu denemelisin. Büyük ihtimalle çözülecektir.
Merhaba, bu genellikle sistem dosyalarında bir bozulma olduğunda meydana gelir. Öncelikle bilgisayarını güç düğmesine uzun basarak kapatıp tekrar açmayı dene. Eğer düzelmezse, Windows Kurtarma Modu'na girerek Komut İstemi'nden şu komutu çalıştır:
sfc /scannow
Bu, bozuk sistem dosyalarını onaracaktır.

Eğer yukarıdaki yöntem işe yaramazsa, BIOS üzerinden hızlı başlatmayı (Fast Boot) devre dışı bırakmayı deneyebilirsin. Bazı kullanıcılar bunun Windows'un takılı kalmasına neden olduğunu söylüyor.

Böyle bir sorun yaşadığımda Güvenli Mod'a girip gereksiz başlangıç programlarını devre dışı bırakarak sorunu çözmüştüm. Windows'u Güvenli Modda başlatmayı dene.

Sorun büyük ihtimalle bir güncelleme sonrası oluştuysa, bilgisayarını Windows Kurtarma Modu'ndan önceki bir geri yükleme noktasına almayı deneyebilirsin.

Benim de başıma gelmişti. Bilgisayar açılırken Shift tuşuna basılı tutarak Windows Kurtarma Seçenekleri'ne girip, "Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > Başlangıç Onarma" yolunu denemelisin. Büyük ihtimalle çözülecektir.

Çözüm
Bilgisayarın tamamen kapalı olduğundan emin olup, RAM ve SSD bağlantılarını kontrol ettin mi? Bazen donanımsal bir bağlantı sorunu da buna neden olabilir.

Bence Windows'un sistem güncellemelerinin takılmasıyla ilgili bir sorun olabilir. Komut İstemi'nden aşağıdaki komutları sırayla çalıştır:
Bash:
net stop wuauserv
net stop bits
rename C:\\Windows\\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
net start wuauserv
net start bits
Bunlar güncelleme dosyalarını sıfırlayacaktır.

Eğer hiçbir yöntem işe yaramazsa, son çare olarak Windows'u sıfırlamayı deneyebilirsin. Ama önemli verilerini yedeklediğinden emin ol.

Sorunun kaynağı BIOS güncellemesi olabilir. Anakart üreticisinin web sitesinden BIOS sürümünü kontrol edip güncelleme yapmayı deneyebilirsin.

Eğer sistemin M.2 SSD kullanıyorsa, bazen sürücü hataları nedeniyle yeniden başlatma sorunları oluşabiliyor. SSD üreticisinin web sitesinden güncel firmware yüklemeyi dene.

Sistemin donanım bileşenlerini test ettin mi? Bir donanım arızası olabilir, özellikle RAM ya da SSD hatalı olabilir. Memtest86 ile RAM testi yapabilirsin.

Windows'un yeniden başlatılamaması genellikle arka planda çalışan işlemlerden kaynaklanır. Ctrl+Alt+Del tuşlarına basıp Görev Yöneticisi'nden gereksiz işlemleri sonlandırarak tekrar denemelisin.

Geri