Windows 11'de İnternet Bağlantısı Görünmüyor

Kenan

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 kullanıyorum ve bir süredir internet bağlantım görünmüyor. Wi-Fi ağları listede çıkmıyor ve Ethernet bağlantısı da algılanmıyor. Bu sorunu çözmek için birkaç yöntem denedim ama sonuç alamadım.

Denediğim yöntemler:
- Ağ adaptörünü Aygıt Yöneticisi'nden yeniden başlatmak
- Ağ Sorun Giderici'yi çalıştırmak
- Modemimi yeniden başlatmak

Bu sorunu yaşayan var mı? Daha fazla çözüm önerisine ihtiyacım var. Özellikle şu konularda yardımcı olabilirseniz sevinirim:
- Wi-Fi ağlarının tekrar görünmesi için hangi ayarları kontrol etmeliyim?
- Ethernet bağlantısı neden algılanmıyor olabilir?
- Ağ sürücülerini güncellemek işe yarar mı ve nasıl yapabilirim?

Şimdiden teşekkürler!

Wi-Fi ağlarının görünmemesi genelde ağ sürücüsü sorunlarından kaynaklanır. Aygıt Yöneticisi'nden Wi-Fi adaptörünüzü güncellemeyi deneyin.

Ağ Ayarları > Durum > Ağ Sıfırlama seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu işlem, ağ ayarlarınızı sıfırlayarak sorunu çözebilir.

Wi-Fi'yi denetlerken 'Uçak Modu' ayarını kontrol edin. Bazen bu mod aktif kaldığında ağlar görünmez.

Ethernet bağlantısı için kullanılan kabloyu ve portları kontrol edin. Modeminizin ve bilgisayarınızın Ethernet portunda sorun olabilir.

Sorun devam ediyorsa, Komut İstemi'nde `ipconfig /release` ve `ipconfig /renew` komutlarını çalıştırmayı deneyebilirsiniz.

Windows Güncellemeleri'ni kontrol edin. Eksik ağ sürücüsü güncellemeleri bu tür sorunlara neden olabilir.

Eğer Wi-Fi ağı görünmüyorsa, modeminizin yayın yaptığı frekansı kontrol edin. Bilgisayarınız 5 GHz desteklemiyor olabilir.

'Ağ Bağdaştırıcısı Sorun Gidericisi'ni çalıştırmayı deneyin. Bu araç genellikle eksik sürücüler veya ayarlarla ilgili sorunları tespit eder.

BIOS'ta Wi-Fi veya Ethernet ile ilgili bir ayarın yanlış yapılandırıldığını kontrol edin. Donanımsal ayarlar bazen bu tür sorunlara neden olabilir.

Eğer üçüncü parti bir güvenlik yazılımı kullanıyorsanız, bu yazılımın ağ erişimini engellemediğinden emin olun.

Komut İstemi'nden `netsh winsock reset` ve `netsh int ip reset` komutlarını çalıştırarak ağ ayarlarınızı sıfırlayabilirsiniz.

Wi-Fi kartınızı fiziksel olarak kontrol edin. Eğer mümkünse, farklı bir bilgisayarda çalışıp çalışmadığını test edin.

Yeni Konular

Geri