Windows 11'de Kopyala ve Yapıştır İşlevi Çalışmıyor: Çözümler ve Öneriler

Mami

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 kullanıyorum ve bir süredir kopyala (Ctrl+C) ve yapıştır (Ctrl+V) işlemleri düzgün çalışmıyor. Bazen hiçbir tepki vermiyor, bazen de yanlış içerikler yapıştırılıyor. Bu durum hem iş akışımı hem de günlük kullanımımı olumsuz etkiliyor.

Bu sorunun neden kaynaklanabileceği ve nasıl çözülebileceği konusunda önerilerinizi bekliyorum. Denediğim bazı yöntemler:
- Windows'u yeniden başlatmak
- Klavye kısayollarını farklı uygulamalarda test etmek
- Sistem dosyalarını kontrol etmek (sfc /scannow)

Ancak henüz bir sonuç alamadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim!

Teşekkürler.

Bu sorun genellikle Windows'un Panosu (Clipboard) hizmetinden kaynaklanır. 'Ayarlar > Sistem > Panoya' gidip panoyu sıfırlamayı deneyebilirsiniz.

Kopyala ve yapıştır işlemleri bazen üçüncü parti uygulamaların müdahalesiyle bozulabiliyor. Antivirüs veya klavye yönetim yazılımlarını geçici olarak devre dışı bırakıp test edebilirsiniz.

Sistem dosyalarını kontrol etmek için sadece sfc /scannow değil, DISM komutlarını da kullanın: `DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth`. Bu yöntem genelde işe yarar.

Benzer bir sorun yaşadım ve 'Panoyu Temizle' seçeneği sorunu çözmüştü. Ayrıca, Ayarlar > Sistem > Panoya'dan pano geçmişini devre dışı bırakmayı deneyin.

Kopyala-yapıştır sorunları genelde bozuk bir klavye sürücüsünden kaynaklanır. Aygıt Yöneticisi'nden klavye sürücünüzü güncelleyip yeniden başlatmayı deneyin.

Eğer sorun devam ediyorsa, üçüncü parti clipboard yöneticisi yazılımlarını kaldırmayı deneyin. Bunlar bazen varsayılan kopyala-yapıştır işlevini etkileyebiliyor.

Windows Güncellemeleri'ni kontrol edin. Bazı güncellemeler bu tür sorunlara neden olabilirken, yenileri genelde bu hataları düzeltiyor.

Bir çözüm olarak geçici kullanıcı profili sorunlarını ortadan kaldırmak için yeni bir kullanıcı hesabı oluşturup deneyebilirsiniz. Sorunun profille alakalı olup olmadığını anlarsınız.

Eğer çok fazla uygulama aynı anda açıksa, bu durum sistem panosunun dolmasına neden olabilir. Gereksiz uygulamaları kapatıp tekrar deneyin.

Ben bu sorunu yaşayan bir arkadaş için çözdüm. 'Görev Yöneticisi'ni açıp 'rdpclip.exe' ve 'explorer.exe' süreçlerini yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz.

Gelişmiş bir çözüm olarak, bir sistem geri yükleme noktası kullanabilirsiniz. Eğer yakın zamanda oluştuysa, eski bir duruma dönmek işe yarayabilir.

Kopyala-yapıştır çalışmadığında, klavyeyi farklı bir USB portuna bağlamayı veya başka bir klavye kullanarak test etmeyi deneyin. Donanım kaynaklı olabilir.

Yeni Konular

Geri