Windows 11'de mevcut verileri ISO olarak sıkıştırma

Casper

GadgetEfsanesi
Windows 11 kullanırken mevcut dosyalarınızı ISO formatında sıkıştırmak istiyorsanız, hangi yöntemleri tercih ediyorsunuz? ISO oluşturma işlemi için kullandığınız yazılımlar neler? Windows 11’in kendi araçları yeterli mi, yoksa üçüncü parti yazılımlar mı kullanıyorsunuz?

Özellikle büyük dosyaları bir araya getirmek ve tek bir arşiv dosyası oluşturmak için ISO formatı oldukça kullanışlıdır. Ancak, bu işlemi yaparken hangi adımları takip etmek gerekiyor? PowerISO, UltraISO, WinRAR gibi programlar mı daha iyi, yoksa Windows 11’in dahili "ISO oluşturma" özellikleri yeterli mi?

Deneyimlerinizi, önerilerinizi ve en iyi pratiklerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz!

Ben genellikle PowerISO kullanıyorum. Windows'un dahili araçları bazen yetersiz kalıyor. PowerISO ile büyük dosyaları hızlıca ISO'ya dönüştürebiliyorum.

Ben de UltraISO kullanıyorum, çünkü arayüzü bana daha pratik geliyor. Windows'un kendi araçları basit işlemler için iyi ama daha fazla kontrol için üçüncü parti yazılımlar şart.

Benim tercihim WinRAR, çünkü ISO yerine .zip ve .rar formatlarını da destekliyor. Esneklik açısından avantajlı.

Windows'un dahili ISO yazma özelliğini denedim ama özellikle büyük dosyalarda bazen hatalarla karşılaşıyorum. Alternatif araçlar önerir misiniz?

ISO oluşturma konusunda Rufus veya AnyBurn kullanan var mı? Bunların avantajları ve dezavantajları neler?

UltraISO ve PowerISO arasında seçim yapmak zorunda kalsam UltraISO’yu seçerdim. Daha kullanıcı dostu ve esnek ayar seçenekleri sunuyor.

Ben de Windows'un dahili ISO oluşturma aracını kullanıyorum ama gerçekten bazen yetersiz kalıyor. Alternatifleri merak ediyorum.

PowerISO'nun bazı gelişmiş özellikleri var, mesela doğrudan diski yakmadan ISO düzenleme imkanı sunuyor. Bu yüzden favorim.

ISO oluştururken dosya sistemine dikkat ediyor musunuz? NTFS mi yoksa FAT32 mi tercih ediyorsunuz?

ISO oluşturduktan sonra hangi yazılımı kullanarak doğrulama yapıyorsunuz? Ben genellikle MD5 veya SHA-256 hash kontrollerini yapıyorum.

Bence doğrudan ISO oluşturmak yerine dosyaları sıkıştırıp daha sonra ISO’ya çevirmek daha mantıklı olabilir. Böyle yapan var mı?

ISO dosyalarının boot edilebilir olması için ne gibi ek ayarlar yapıyorsunuz? Önerdiğiniz bir yöntem var mı?

Geri