Windows 11'de Riot Client medya oynatıcısı olarak gözüküyor

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Windows 11 kullanırken Riot Client'ın medya oynatıcısı olarak göründüğünü fark ettim. Özellikle League of Legends veya Valorant oynarken, ses ve medya kontrol panelinde Riot Client bir medya oynatma uygulaması gibi gözüküyor. Bu sorunun neden kaynaklandığını ve nasıl çözülebileceğini bilen var mı?

Çözüm
Çözüm olarak, Spotify veya başka bir medya oynatıcısını varsayılan medya oynatıcısı olarak ayarlayabilirsin. Böylece Riot Client’ı medya oynatıcı olarak algılamaz.
Bu durum genellikle Windows'un yanlış medya tanımlamalarından kaynaklanır. Riot Client oyunları başlatırken bir arka plan servisi gibi çalıştığı için medya kontrollerine dahil ediliyor olabilir.

Ben de benzer bir sorun yaşadım. Çözüm olarak Görev Yöneticisi'ni açıp 'Riot Client' işlemini sonlandırarak düzelttim. Tekrar açtığımda medya oynatıcı olarak görünmüyordu.

Bu sorunu kalıcı olarak çözmek için Riot Client'ı kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyebilirsin. Böylece ayarları sıfırlanmış olur.

Eğer bu durum can sıkıcı hale geldiyse, Kayıt Defteri'nde ilgili medya kontrollerini devre dışı bırakabilirsin. Ancak dikkatli olmalısın.

Ben farklı bir yöntem denedim: Ayarlar > Uygulamalar > Varsayılan Uygulamalar kısmına giderek Riot Client'ı medya oynatıcı olarak kaldırdım.

Çözüm olarak, Spotify veya başka bir medya oynatıcısını varsayılan medya oynatıcısı olarak ayarlayabilirsin. Böylece Riot Client’ı medya oynatıcı olarak algılamaz.

Çözüm
Geçici çözüm olarak Görev Yöneticisi'nden Riot Client'ı kapat ve tekrar aç. Ancak bu her defasında yapman gereken bir işlem olabilir.

Windows'un Görev Çubuğu medya kontrollerini sıfırlayarak Riot Client’ın yanlışlıkla medya oynatıcı olarak algılanmasını engelleyebilirsin.

Yeni Konular

Geri