Windows 11'e Geçmeli miyim? Avantajlar ve Dezavantajlar

Cihan

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda Windows 11'e geçiş yapmayı ciddi ciddi düşünüyorum. Ancak kafamda bazı soru işaretleri var. Şu an Windows 10 kullanıyorum ve sistemim gayet stabil çalışıyor. Fakat Windows 11’in yeni özellikleri, özellikle arayüz değişiklikleri ve oyun performansı iyileştirmeleri, beni cezbediyor.

Sistemim şu şekilde:
- İşlemci: Intel Core i7-8700K
- RAM: 16 GB DDR4
- Ekran Kartı: NVIDIA RTX 2070 Super

Bir yandan "bozulmayan şeyi tamir etme" düşüncesiyle yerimde kalmak istiyorum. Diğer yandan ise uzun vadede desteğin kesileceğini biliyorum ve yeni teknolojilere adapte olmak istiyorum. Özellikle oyun performansı, iş için kullandığım Office uygulamaları ve genel sistem kararlılığı hakkında tereddütlerim var. Bu konularda deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşabilir misiniz? Sizce geçmeli miyim, yoksa beklemeli miyim?

Windows 11’e geçiş yaptım ve şu ana kadar herhangi bir problemle karşılaşmadım. Özellikle oyun performansında bir miktar iyileşme gördüm. Fakat eski bazı uygulamaların uyumsuzluk yaşadığını duydum, dikkat etmekte fayda var.

Windows 10’dan Windows 11’e geçişte en önemli faktörlerden biri sistem gereksinimleri. TPM 2.0 desteğiniz olduğundan emin olun. Sisteminiz gayet güçlü görünüyor, sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

Ben de bir süre önce geçiş yaptım. İlk başta yeni arayüz biraz garip geldi ama alıştıktan sonra gayet güzel. Ancak bazı kullanıcılar kararlılık sorunlarından şikayetçi, bu yüzden önemli işler için kullanıyorsanız dikkatli olun.

Merhaba Cihan, oyun oynuyorsan Windows 11’deki DirectStorage ve AutoHDR gibi özellikler oldukça işine yarayabilir. Ancak profesyonel uygulamalar kullanıyorsan, uyumluluk sorunlarını araştırman önemli.

Bence biraz daha beklemelisin. Windows 11 hâlâ çok yeni ve Microsoft zamanla birçok güncelleme yapıyor. Bu süreçte stabilite sorunları giderildikten sonra geçmek daha mantıklı olabilir.

Eğer SSD kullanıyorsan Windows 11’in hızlı başlama özelliklerinden faydalanabilirsin. Ancak sisteminle tamamen uyumlu sürücüleri bulamazsan performans sorunları yaşayabilirsin.

Ben geçiş yaptım ama başta biraz pişman oldum. Bazı eski oyunlar ve programlar düzgün çalışmıyordu. Neyse ki güncellemelerle sorunlar düzeldi. İhtiyaçlarına göre karar vermelisin.

Sistem özelliklerin iyi olduğu için Windows 11’de performans kaybı yaşamazsın. Ancak Office gibi uygulamalar için stabilite konusunu araştırmanı öneririm.

Oyun oynuyorsan Windows 11’i öneririm. Ancak profesyonel işler için kullanıyorsan, şu an Windows 10 daha oturmuş bir işletim sistemi.

Windows 11’e geçmeden önce BIOS ve diğer sürücülerini güncellediğinden emin ol. Ben bunu yapmadığım için ilk başta bazı problemler yaşadım.

Ben hâlâ Windows 10 kullanıyorum çünkü stabilite benim için önemli. Windows 11’in yeni özellikleri cazip ama biraz daha beklemeyi tercih ediyorum.

Geçiş yapmadan önce mutlaka bir yedek al. Windows 11 genelde iyi performans gösteriyor ama sorun yaşama ihtimaline karşı hazırlıklı olmak önemli.

Geri