Merhaba arkadaşlar,
Windows 11'imi sıfırlamaya karar verdim ancak sıfırlama öncesinde verilerimi kaybetmek istemiyorum. Özellikle belgeler, fotoğraflar ve bazı önemli yazılımlarımın yedeklerini almak istiyorum. Daha önce hiç sıfırlama yapmadığım için yedekleme işlemini nasıl doğru bir şekilde gerçekleştireceğimden emin değilim.
Araştırdığım kadarıyla şu yöntemler öneriliyor:
1. OneDrive veya Google Drive gibi bulut hizmetlerine dosyalarımı yüklemek.
2. Harici bir diske dosyalarımı manuel olarak kopyalamak.
3. Yedekleme ve Geri Yükleme (Windows 7) özelliğini kullanarak tam yedek almak.
4. Üçüncü parti bir yedekleme yazılımı kullanmak (Acronis, EaseUS vs.).
Hangi yöntemin daha güvenli ve pratik olduğunu merak ediyorum. Ayrıca, yedek aldıktan sonra Windows 11 sıfırlama işleminde dikkat etmem gereken bir şey var mı? Tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler!
Windows 11'imi sıfırlamaya karar verdim ancak sıfırlama öncesinde verilerimi kaybetmek istemiyorum. Özellikle belgeler, fotoğraflar ve bazı önemli yazılımlarımın yedeklerini almak istiyorum. Daha önce hiç sıfırlama yapmadığım için yedekleme işlemini nasıl doğru bir şekilde gerçekleştireceğimden emin değilim.
Araştırdığım kadarıyla şu yöntemler öneriliyor:
1. OneDrive veya Google Drive gibi bulut hizmetlerine dosyalarımı yüklemek.
2. Harici bir diske dosyalarımı manuel olarak kopyalamak.
3. Yedekleme ve Geri Yükleme (Windows 7) özelliğini kullanarak tam yedek almak.
4. Üçüncü parti bir yedekleme yazılımı kullanmak (Acronis, EaseUS vs.).
Hangi yöntemin daha güvenli ve pratik olduğunu merak ediyorum. Ayrıca, yedek aldıktan sonra Windows 11 sıfırlama işleminde dikkat etmem gereken bir şey var mı? Tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler!