Windows 8.1'den Windows 11'e Yükseltme: Mümkün mü?

Xanadu

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımda şu anda Windows 8.1 yüklü ve Windows 11'e geçmek istiyorum. Ancak direkt bir yükseltme seçeneği var mı, yoksa önce Windows 10'a mı geçmem gerekiyor? Ayrıca Windows 8.1'den Windows 11'e yükseltmek için nelere dikkat etmeliyim? TPM 2.0 ve Secure Boot gereksinimlerini karşılamam gerekiyor mu?

Deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler!

Windows 8.1'den direkt Windows 11'e yükseltme yapamazsınız. Önce Windows 10'a yükseltmeniz gerekiyor. Ardından Windows 11'e geçiş yapabilirsiniz.

Direkt yükseltme yerine temiz kurulum yapmanızı öneririm. Windows 11 ISO'sunu indirip bootable USB oluşturabilirsiniz.

Benzer bir işlem yaptım ve önce Windows 10'a yükselttim. Daha sonra Microsoft'un yükseltme aracı ile Windows 11'e geçiş yaptım.

Windows 8.1'den direkt yükseltme mümkün değil. Ancak temiz bir Windows 11 kurulumu yapmak için ISO dosyasını kullanabilirsiniz.

Eğer TPM ve Secure Boot gereksinimlerini karşılamıyorsanız, Rufus gibi araçlarla bu gereksinimleri bypass ederek kurulum yapabilirsiniz.

Windows 8.1'den Windows 11'e geçmek için önce Windows 10'a ücretsiz yükseltme yapın. Ardından sisteminiz uygunsa Windows 11'e geçebilirsiniz.

Sisteminizi yükseltmeden önce tüm verilerinizi yedeklemeyi unutmayın. Yükseltme sırasında veri kaybı yaşanabilir.

Eğer donanımınız eskiyse, Windows 11'e geçişte performans sorunları yaşayabilirsiniz. Sistem gereksinimlerini kontrol edin.

Windows 8.1 desteği sona erdiği için direkt yükseltme yapılamıyor. Ancak USB üzerinden temiz bir kurulum tercih edebilirsiniz.

Windows 11'e geçmeden önce sürücülerinizi güncelleyin ve BIOS/UEFI ayarlarından TPM 2.0 ve Secure Boot'u etkinleştirin.

Benzer bir durumda önce Windows 10'a yükselttim, ardından Media Creation Tool ile Windows 11'e geçtim. Temiz kurulum yapmanız daha iyi bir performans sağlayabilir.

Yeni Konular

Geri