Windows Bilgisayarıma MacOS 8.6 Kurmak?

Cihan

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows tabanlı bir bilgisayara nostaljik bir deneme olarak MacOS 8.6 kurmayı düşünüyorum. Ancak bunun için hangi yöntemlerin daha uygun olduğunu bilmiyorum. Elimde VirtualBox gibi sanallaştırma araçları var, ancak bu eski işletim sistemini kurmak için nelere dikkat etmeliyim? Ayrıca, uyumluluk sorunları yaşamamak adına hangi ayarları yapmam gerektiği konusunda tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

Özellikle aşağıdaki konular hakkında bilgi sahibi olanlardan yardım bekliyorum:

• Uygun bir ROM dosyası ve kurulum diskine nereden ulaşabilirim?
  • VirtualBox veya başka bir sanallaştırma yazılımı ile bu mümkün mü?
  • Alternatif olarak fiziksel bir diske kurulum yapabilir miyim?

Teşekkürler!

Merhaba Cihan,

Bu oldukça ilginç bir proje! VirtualBox kullanarak MacOS 8.6’yı çalıştırabilirsiniz, ancak öncelikle eski bir Macintosh ROM dosyasına ihtiyacınız olacak. ROM dosyaları genellikle yasal sorunlardan dolayı zor bulunabiliyor, ancak arama yaparken OpenSheepShaver veya Basilisk II gibi araçları öneririm. Bu araçlar özellikle MacOS 9 ve öncesini çalıştırmak için optimize edilmiştir.

Selam,

Fiziksel bir diske kurulum yapmak oldukça zor çünkü eski MacOS sürümleri genelde PowerPC mimarisi için yazılmıştır. Eğer fiziksel kurulum yapmak istiyorsan, PowerPC uyumlu eski bir Mac cihazı bulman gerekecek. Sanallaştırma kesinlikle daha mantıklı bir çözüm. SheepShaver burada daha stabil çalışabilir.

Bence en iyi çözüm Basilisk II gibi bir emülatör kullanmak olacaktır. ROM ve MacOS 8.6 disk görüntüsünü bulduktan sonra çok fazla ayar yapmanıza gerek kalmadan bu eski sistemi deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca sistem gereksinimleri oldukça düşük olduğu için herhangi bir modern PC’de çalışır.

Geri