Merhaba, Windows işletim sistemini daha iyi anlamak istiyorum ve Windows dosyalarının bilgisayarımda nerede saklandığını merak ediyorum. Bu dosyaları bulup inceleyebileceğim yerler hakkında bilgi sahibi olan var mı?
Windows dosyalarının çoğu genellikle "C:\Windows" klasörü altında bulunur. Bu klasör, işletim sisteminin temel bileşenlerini, sistem dosyalarını ve varsayılan programları içerir. Örneğin, "System32" klasörü, Windows'un birçok önemli sistem dosyasını içerir.
Windows dosyalarının çoğu genellikle "C:\Windows" klasörü altında bulunur. Bu klasör, işletim sisteminin temel bileşenlerini, sistem dosyalarını ve varsayılan programları içerir. Örneğin, "System32" klasörü, Windows'un birçok önemli sistem dosyasını içerir.
"C:\Program Files" ve "C:\Program Files (x86)" klasörleri de Windows'taki uygulamaların kurulu olduğu yerlerdir. Burada, yüklediğiniz çoğu yazılımın dosyalarını bulabilirsiniz.
Windows'da kullanıcı dosyaları için "C:\Users[Kullanıcı Adı]" yolunu takip edebilirsiniz. Burada belgeleriniz, indirme klasörünüz, masaüstü dosyalarınız ve kişisel ayarlarınız gibi kullanıcıya özel dosyalar bulunur.
Eğer kayıt defteri dosyalarını arıyorsanız, bunlar "C:\Windows\System32\config" içinde yer alır. Ancak, kayıt defteri dosyalarını düzenlemek riskli olabilir, bu yüzden dikkatli olmanızı öneririm.
Windows'un geçici dosyaları genellikle "C:\Windows\Temp" klasöründe saklanır. Bu klasör, geçici dosyalar ve sistemin ihtiyaç duyduğu bazı geçici bilgileri içerir.
Bir de "C:\Windows\Prefetch" ve "C:\Windows\SoftwareDistribution" klasörleri var. Prefetch, sistem başlangıcını hızlandırmak için kullanılırken, SoftwareDistribution, Windows Güncelleme dosyalarını barındırır.