Windows Gezgini 120-130 MB RAM kullanması normal mi?

TechGuru

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımda Windows 11 Pro kullanıyorum ve Görev Yöneticisi'ni kontrol ederken fark ettim ki Windows Gezgini genelde 120-130 MB RAM kullanıyor. Bu durum normal mi, yoksa bir sorun olduğuna mı işaret eder? Bilgisayarımda başka bir performans problemi yok gibi görünüyor ama bu RAM kullanım seviyesi beni biraz meraklandırdı.

Eğer bu konuda bilgi veya deneyimleriniz varsa paylaşabilir misiniz? RAM kullanımını optimize etmek için ne tür yöntemler uygulayabilirim? Şimdiden teşekkür ederim!

Merhaba TechGuru,

Windows Gezgini'nin 120-130 MB RAM kullanması genelde normal bir durumdur. Bu, sistemde çalışan işlemlerin yoğunluğuna ve Gezgini aktif olarak kullanıp kullanmadığınıza göre değişebilir. Örneğin, çok sayıda klasör açtıysanız ya da bir sürücü tarıyorsanız bu miktar artabilir. Eğer sistemde donma veya yavaşlama yaşamıyorsanız, bu seviyeler bir sorun teşkil etmez.

Selam,

Ben de Windows 11 kullanıyorum ve Görev Yöneticisi'nde benzer RAM değerlerini görüyorum. Eğer bu değer çok daha yüksek seviyelere çıkmıyorsa (örneğin birkaç yüz MB veya daha fazla), endişelenmenize gerek yok. Ancak, RAM kullanımı konusunda hassassanız, sisteminizde gereksiz başlangıç programlarını devre dışı bırakmayı ve arka planda çalışan uygulamaları gözden geçirmeyi düşünebilirsiniz. Bu şekilde genel performansı iyileştirebilirsiniz.

Merhaba,

Bir öneri olarak, Windows Gezgini'nin performansını artırmak için düzenli olarak geçici dosyaları temizleyebilirsiniz. Bunun için Disk Temizleme aracını kullanabilir veya üçüncü taraf bir yazılım tercih edebilirsiniz. Ayrıca, Gezgini sık sık kullanıyorsanız sisteminizdeki sürücülerin güncel olduğundan emin olun. Bu durum bazen RAM kullanımını etkileyebilir.

TechGuru, merhaba!

120-130 MB RAM kullanımı Windows Gezgini için oldukça normaldir. Eğer bu miktar aniden artıyorsa (örneğin 500 MB veya üzeri), virüs veya kötü amaçlı bir yazılım olasılığını göz önünde bulundurmanız gerekebilir. Böyle bir durumda bir güvenlik taraması yapmanızı öneririm. Normalde bu değerler düşük olmalı ve sisteminizin genel RAM kapasitesiyle uyumlu olmalıdır.

Geri