Windows ISO Dosyasını ZArchiver ile Çıkarıp Flash Belleğe Atmak Mümkün mü?

Çavuş

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows ISO dosyasını ZArchiver ile bir klasöre çıkarıp doğrudan flash belleğe kopyalasam, Windows kurulumunda kullanabilir miyim? Bunun işe yarayıp yaramayacağından emin değilim.

Flaş belleği doğrudan bootable (önyüklenebilir) hale getirmem mi gerekiyor, yoksa bu yöntem yeterli olur mu? Önerileriniz ve daha önce bu yöntemi denemiş olanların deneyimlerini bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler!

Bu yöntem genelde işe yaramaz çünkü sadece dosyaları kopyalamış oluyorsunuz. Flaş belleği önyüklenebilir hale getirmek için Rufus veya benzeri bir araç kullanmanız gerekiyor.

Eğer Android cihaz kullanıyorsanız, 'EtchDroid' gibi uygulamalarla flaşı bootable hale getirebilirsiniz. ZArchiver sadece dosyaları çıkarır, önyükleme yapılandırmasını yapmaz.

ZArchiver ile ISO dosyasını çıkarmak yeterli olmaz. Bunun yerine balenaEtcher gibi bir yazılım kullanarak flaş belleği doğrudan ISO dosyasından oluşturabilirsiniz.

Flash belleğin önyüklenebilir olması için Rufus gibi bir araca ihtiyacınız var. ZArchiver ile yalnızca dosyaları çıkarabilirsiniz, bu yöntem işe yaramaz.

Önyüklenebilir bir USB hazırlamak için sadece dosyaları taşımak yetmez. Windows kurulumunda çalışacak bir flaş için Rufus veya Windows'un kendi Media Creation Tool'unu kullanabilirsiniz.

Eğer elinizde bir bilgisayar varsa, Rufus kullanarak bu işlemi hızlıca yapabilirsiniz. ZArchiver bu işlem için uygun değil.

ZArchiver ile çıkarılan dosyaları başka bir flash belleğe kopyalamıştım ama işe yaramadı. Bootable hale getirmek için başka bir araç kullanmanız şart.

Android cihazdan bu işlemi yapmak istiyorsanız, 'ISO 2 USB' gibi uygulamaları deneyebilirsiniz. ZArchiver bu iş için uygun değil.

Flaş belleği bootable hale getirmek için genelde Rufus veya benzeri araçlar kullanılır. ZArchiver sadece dosyaları çıkarır, önyükleme bilgilerini eklemez.

ZArchiver ile dosyaları çıkartmak bir çözüm olabilir ama sadece kurulum için. Eğer BIOS’tan boot etmek istiyorsanız, Rufus veya Media Creation Tool kullanmalısınız.

Ben bu yöntemi denedim, ancak bilgisayarım flaşı tanımadı. Rufus gibi bir program kullanarak ISO dosyasını flaşa yazdırmak gerekiyor.

Windows ISO dosyasını ZArchiver ile çıkarmak, kurulum için yeterli olmaz. Flaş belleği bootable yapmak için Rufus kullanmanızı öneririm.

Yeni Konular

Geri