Windows Update ve Microsoft Store 0x8024500c Hatası Çözümü

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Son birkaç gündür Windows Update ve Microsoft Store üzerinden güncelleme yapmaya çalıştığımda 0x8024500c ve bazen de 0x80248014 hatalarıyla karşılaşıyorum.

Özellikle Windows Update'te 'Bazı ayarlar kuruluşunuz tarafından yönetiliyor' uyarısı çıkıyor ve güncelleştirme işlemleri başarısız oluyor. Microsoft Store'da da benzer şekilde uygulama güncellemelerini yapmaya çalıştığımda hata mesajı alıyorum.

Bu sorunları çözmek için Grup İlkesi Düzenleyicisi (gpedit.msc) ve Windows Update hizmetlerini kontrol ettim, ancak sonuç alamadım. VPN veya ağ bağlantısıyla ilgili bir sorun olabilir mi diye düşündüm ama farklı ağlardan denediğimde de hata devam ediyor.

Benzer sorun yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim!

Merhaba, bu hata genellikle Windows Update hizmetlerinin doğru çalışmamasından kaynaklanıyor. İlk olarak 'Hizmetler' (services.msc) kısmını açarak 'Windows Update', 'Arka Plan Akıllı Aktarım Hizmeti' ve 'Şifreleme Hizmetleri'ni kontrol edin. Tümünün çalıştığından emin olun, eğer çalışmıyorsa yeniden başlatmayı deneyin.

Benzer bir sorun yaşamıştım ve Windows Update ile ilgili sorun gidericiyi (Troubleshooter) çalıştırmak benim için işe yaramıştı. Bunun için Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Sorun Giderme > Windows Update seçeneğine giderek çalıştırabilirsiniz. Ayrıca, Microsoft Store için ayrı bir sorun giderici de mevcut, onu da deneyebilirsiniz.

Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa, Komut İstemi'ni (CMD) yönetici olarak açıp şu komutları sırayla deneyin:

1. `net stop wuauserv`
2. `net stop cryptSvc`
3. `net stop bits`
4. `net stop msiserver`
5. `ren C:\\Windows\\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old`
6. `ren C:\\Windows\\System32\\catroot2 catroot2.old`
7. `net start wuauserv`
8. `net start cryptSvc`
9. `net start bits`
10. `net start msiserver`

Bu işlemlerden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmayı unutmayın.

Bu sorun bazen üçüncü parti antivirüs yazılımlarından da kaynaklanabiliyor. Eğer antivirüs kullanıyorsanız geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin ve ardından güncelleme işlemini tekrar yapın. Çoğu zaman bu adım işe yarayabilir.

Son çare olarak, komut isteminde 'sfc /scannow' ve 'DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth' komutlarını çalıştırabilirsiniz. Bu komutlar sistem dosyalarındaki bozuklukları düzeltmeye yardımcı olur. Bu işlemlerden sonra sorun çözülmezse Windows'un sıfırlanması gerekebilir.

Geri