Yerel Bilgisayar İlke Düzenleyicisi 'Kaynak Bulunamadı' Hatası - Nasıl Çözülür?

Murşi

GadgetEfsanesi
Windows 11 kullanıyorum ve gpedit.msc (Yerel Bilgisayar İlke Düzenleyicisi) açmak istediğimde "Kaynak bulunamadı" şeklinde bir hata alıyorum. Hata ekranı bazen bazı yönetim şablonlarının eksik olduğunu da belirtiyor. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir ve nasıl düzeltebilirim? Yönetim ayarları yapmam gerekiyor ama bu yüzden ilerleyemiyorum.

Çözüm
Bu hata genellikle grup ilkesi şablonlarının bozulması ya da eksik yüklenmesiyle ilgilidir. Sorunu çözmek için şu adımları deneyebilirsin:

1. Komut İstemi’ni (CMD) yönetici olarak çalıştır.
2. Aşağıdaki komutu gir:
Kod:
   sfc /scannow
Bu komut sistem dosyalarını tarar ve onarır.
3. Ardından aşağıdaki komutu gir:
Kod:
   DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
4. Son olarak, aşağıdaki dizine git:
Kod:
   C:\Windows\PolicyDefinitions
Buradaki ADMX dosyalarının eksik olup olmadığını kontrol et. Eksikse Microsoft’un resmi sitesinden "Administrative Templates" (güncel ADMX paketleri) indirerek klasöre kopyalayabilirsin.

Bu işlemler genelde problemi çözer.
Bu hata genellikle grup ilkesi şablonlarının bozulması ya da eksik yüklenmesiyle ilgilidir. Sorunu çözmek için şu adımları deneyebilirsin:

1. Komut İstemi’ni (CMD) yönetici olarak çalıştır.
2. Aşağıdaki komutu gir:
Kod:
   sfc /scannow
Bu komut sistem dosyalarını tarar ve onarır.
3. Ardından aşağıdaki komutu gir:
Kod:
   DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
4. Son olarak, aşağıdaki dizine git:
Kod:
   C:\Windows\PolicyDefinitions
Buradaki ADMX dosyalarının eksik olup olmadığını kontrol et. Eksikse Microsoft’un resmi sitesinden "Administrative Templates" (güncel ADMX paketleri) indirerek klasöre kopyalayabilirsin.

Bu işlemler genelde problemi çözer.

Çözüm
Eğer bu hatayı birden fazla cihazda alıyorsan, ADMX dosyalarını ortak bir ağ üzerinden dağıtmak da çözüm olabilir. Özellikle kurumsal ağlarda bu yöntem işe yarıyor.

Geri