Desteklenmeyen İşlemci ile Windows 11 Kullanılır mı?

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 sistem gereksinimlerini kontrol ettiğimde işlemcimin desteklenmediğini fark ettim. (Intel Core i7-6700HQ, ekran görüntüsü aşağıda.) Ancak, bu durum Windows 11'i kullanamayacağım anlamına mı geliyor? Yoksa desteklenmeyen işlemcilerle de Windows 11 kurulumu yapmak mümkün mü?

Şu ana kadar araştırdığım kadarıyla bazı alternatif yöntemler mevcut:

1. TPM 2.0 ve Secure Boot aktif ise manuel ISO ile kurulum.
2. "Registry" ayarlarıyla sistem gereksinimi kontrollerini atlamak.
3. Güncel Windows 10'dan yükseltme yaparak bu sınırlamaları aşmak.

Ancak bu yöntemlerin bazı riskleri olduğunu okudum. Örneğin:
  • Performans ve güvenlik sorunları yaşanabilir.
  • Microsoft, ileride güncelleme desteğini kesebilir.

Bu konuda tecrübeli olan var mı? Desteklenmeyen işlemciyle Windows 11 kullananlardan geri dönüş almak isterim. Sizce bu yöntemlere başvurmalı mı yoksa Windows 10 ile devam mı etmeli? Görüşlerinizi bekliyorum!

Benzer bir durumdayım ve ISO ile manuel kurulum yaptım. Sistem şimdilik stabil çalışıyor ancak ileride güncelleme konusunda sorun yaşayıp yaşamayacağımı bilmiyorum.

Registry düzenlemeleri ile sistem kontrolünü atlayabiliyorsunuz. Ancak bu, güvenlik yamalarının alınmasını engelleyebilir. Risk almak istemeyenler için pek önermiyorum.

Ben desteklenmeyen bir işlemciyle Windows 11 kullanıyorum ve şu ana kadar bir sorun yaşamadım. Güncelleme desteğinin gelecekte kesilmesi dışında bir endişem yok.

Alternatif yöntemler kesinlikle işe yarıyor, ancak TPM ve Secure Boot açık değilse bu bile kurulum için yeterli olmayabilir.

Windows 10 ile devam etmek daha mantıklı olabilir. Microsoft'un resmi destek sağlamadığı bir sistemi kullanmak uzun vadede sorun yaratabilir.

Kurulum sonrası performans testleri yapmanızı öneririm. Desteklenmeyen sistemlerde zamanla performans düşüşü yaşanabiliyor.

Windows 11'i kurduğunuzda bazı özellikler eksik çalışabilir. Örneğin, sanallaştırma desteği veya oyun performansı tam optimize olmayabilir.

Microsoft'un ileride güncelleme desteğini kesmesi durumunda sistemde güvenlik açıkları oluşabilir. O nedenle bu riski göze alıp almamanız önemli.

Eğer bilgisayarınızın performansı Windows 11 ile iyiyse ve şu an desteklenmeyen işlemci ile çalıştırabiliyorsanız, kısa vadede sorun yaşamazsınız. Ancak uzun vadede Windows 10 daha güvenli bir tercih olabilir.

Benzer bir durum yaşadım ve Windows 10'da kalmayı tercih ettim. Güncellemelerin kesilmesi benim için büyük bir sorun olurdu.

Kendi sistemimde benzer bir yöntem uyguladım ve şimdilik sorunsuz. Ancak yükleme sırasında yedek almayı unutmayın, çünkü veri kaybı riski var.

Microsoft'un resmi açıklamasına göre bu tür yöntemler her zaman garantili değil. Eğer iş için kullanıyorsanız Windows 10'da kalın.

Denemek istiyorsanız güvenli bir şekilde yedek alıp ilerlemenizi öneririm. Ancak tavsiyem, Microsoft'un desteklediği donanımlara bağlı kalmanız.

Yeni Konular

Geri