CS 2 Görüntü Netliği Düşük

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

CS 2 oynarken özellikle hareketli sahnelerde görüntü netliğinin düşük olduğunu fark ettim. Grafik ayarlarını yükselttiğimde bile bu sorun tam olarak çözülmüyor. Ekran kartımın sürücüsü güncel, oyun içi ayarları optimize etmeye çalıştım ama hala istediğim sonucu alamadım.

Bu sorunu yaşayan veya çözümünü bilen var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çözüm
Benzer bir sorun yaşamıştım, çözüm olarak NVIDIA Kontrol Paneli'nden görüntü keskinleştirme ayarlarını açtım ve oyunda fark edilir bir iyileşme gördüm.
CS 2'de görüntü netliği sorunları genellikle anti-aliasing ayarlarından kaynaklanabiliyor. Oyunun ayarlarında 'NVIDIA DLSS' veya 'AMD FSR' gibi özellikleri etkinleştirmeyi deneyebilirsiniz.

Ekran çözünürlüğünüzü oyun içindeki monitör ayarlarıyla eşleştirdiğinizden emin olun. Ayrıca, 'Sharpening' ayarını kontrol edip artırabilirsiniz.

Benzer bir sorun yaşamıştım, çözüm olarak NVIDIA Kontrol Paneli'nden görüntü keskinleştirme ayarlarını açtım ve oyunda fark edilir bir iyileşme gördüm.

Çözüm
Enes'in çözümü mantıklı, NVIDIA Kontrol Paneli'nin yanı sıra oyunun 'Texture Filtering' ayarlarını da kontrol edin. Daha kaliteli görüntü için 'Anisotropic Filtering'i 16x'e getirin.

Oyunun 'Advanced Graphics' ayarlarında bulunan 'Global Shadow Quality' ayarını düşürerek netlik artışı sağlayabilirsiniz.

Bazı kullanıcılar, oyunun başlatma seçeneklerine '-high' komutunu eklemenin performansı ve görüntü netliğini iyileştirdiğini söylüyor. Bunu deneyebilirsiniz.

Windows grafik ayarlarından oyunun çalıştırılmasını 'Yüksek Performanslı NVIDIA İşlemcisi' seçeneğiyle yapmayı deneyin.

CS 2'nin 'Shader Cache' ayarlarını temizlemek de faydalı olabilir. Oyunu yeniden başlattıktan sonra netlikte fark görebilirsiniz.

Geri