DDR5 Sistemimde Windows 11 Format Atamıyorum: Acil Yardım!

Çavuş

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir DDR5 sistem topladım, ancak Windows 11 format atarken sürekli sorun yaşıyorum. Kurulum sırasında ya sistem donuyor ya da "Sürücü bulunamadı" gibi hatalar alıyorum. USB üzerinden format atmayı deniyorum, ama bir türlü tamamlayamıyorum.

Bu sorunla ilgili neler yapabileceğimi paylaşabilir misiniz? Özellikle şunlara ihtiyaç duyuyorum:
- DDR5 sistemlerde format sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?
- Hangi BIOS ayarlarını kontrol etmeliyim?
- USB hazırlama sürecinde yanlış bir şey yapmış olabilir miyim?

Deneyimlerinizi ve önerilerinizi acil olarak bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!

BIOS'ta 'Secure Boot' ve 'TPM 2.0' ayarlarının açık olduğundan emin olun. Ayrıca, kurulum USB'sini GPT formatında hazırlamış olmalısınız.

DDR5 sistemlerde genellikle XMP profili açık oluyor. Kurulum sırasında bunu devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Bazı durumlarda RAM sorunları kurulum sürecini etkileyebilir.

Kurulum USB'sini Rufus ile hazırladıysanız, 'UEFI (GPT)' seçeneğini seçtiğinizden emin olun. Eski MBR formatı yeni sistemlerde sorun yaratabiliyor.

Eğer "Sürücü bulunamadı" hatası alıyorsanız, anakartınızın sürücülerini indirip kurulum sırasında yüklemeyi deneyin. Özellikle NVMe SSD'lerde bu sorun sıkça görülüyor.

Sürücü yükleme hatası alıyorsanız, Microsoft'un Media Creation Tool'u ile yeni bir kurulum USB'si hazırlamayı deneyin. Eski ISO dosyası sorun yaratabilir.

Eğer kurulum sırasında sistem donuyorsa, RAM veya SSD bağlantılarını kontrol edin. Ayrıca, farklı bir USB portu kullanarak kurulum yapmayı deneyin.

NVMe SSD'ler için BIOS'ta RAID yerine AHCI modunu seçmeyi deneyin. Yanlış mod seçimi kurulumu engelleyebilir.

USB'nizi hazırlarken en son Windows 11 ISO dosyasını kullandığınızdan emin olun. Eski sürümler DDR5 uyumluluğu konusunda sorun yaratabilir.

Kurulum USB'sini hazırlarken yazma hatası olmuş olabilir. Farklı bir USB belleği deneyin veya yazılımı değiştirin (örneğin balenaEtcher).

Kurulum sırasında donanım hataları için MemTest gibi bir araç kullanarak RAM'i kontrol edin. DDR5 sistemlerde bazı modüller uyumsuzluk gösterebilir.

Yeni Konular

Geri