EXPO etkinleştirdikten sonra görüntü kayboldu, çözüm önerisi?

Kenan

GadgetEfsanesi
Merhabalar,

Yeni topladığım bilgisayarı ilk kez açtım ve BIOS’a başarılı bir şekilde giriş yaptım. Henüz işletim sistemi kurulu değilken, BIOS'ta EXPO ayarını etkinleştirdim ve değişiklikleri kaydedip çıkış yaptım. Ancak bu işlemden sonra monitörde "HDMI 1 sinyal yok" uyarısı alıyorum ve görüntü gelmiyor. Uzunca bir süre beklememe rağmen sonuç değişmedi.

MSI anakart kullanıyorum ve BIOS flashback ile güncellemeyi başarıyla yaptım. Güncelleme sonrası kasa kendini açıp kapattı ama görüntü sorunu hala devam ediyor.

Bu sorunun çözümü için neler yapmamı önerirsiniz? Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Çözüm
EXPO’yu etkinleştirdiğinizde RAM hızları artar ve bu durumda UCLK=MCLK/2 ayarını yapmazsanız görüntü sorunu yaşayabilirsiniz. BIOS’a tekrar girip bu ayarı yapmayı deneyin.
EXPO’yu etkinleştirdiğinizde RAM hızları artar ve bu durumda UCLK=MCLK/2 ayarını yapmazsanız görüntü sorunu yaşayabilirsiniz. BIOS’a tekrar girip bu ayarı yapmayı deneyin.

Çözüm
Bu tarz durumlarda EXPO’yu kapatarak RAM hızlarını varsayılana çekmeyi deneyin. Eğer görüntü alabilirseniz, ayarları manuel yaparak stabil bir değer bulabilirsiniz.

CMOS pilini çıkarıp bir süre bekleyin ve ardından sistemi tekrar başlatın. Bu işlem BIOS ayarlarını sıfırlar ve EXPO devre dışı kalır.

BIOS güncellemesi sonrası hala sorun yaşıyorsanız, RAM’inizin anakartla tam uyumlu olduğundan emin olun. Anakartın desteklediği hızların üzerinde çalışıyor olabilir.

Geri