Intel B580 Videoları Tam Ekran Yapınca Hata

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba,

Yeni topladığım sistemde bir problem yaşıyorum. Videoları tam ekran yapmaya çalıştığımda ekran siyah oluyor ve birkaç saniye sonra video geri geliyor, ancak bu sırada ekranın tamamında bir titreme meydana geliyor. Özellikle Chrome ve YouTube gibi platformlarda daha sık oluyor.

Sistem bileşenlerim:

• Anakart: Gigabyte H610M H V2
  • İşlemci: i5 13400F
  • GPU: Intel Arc B580
  • RAM: G.Skill Ripjaws S5 16 GB 6000MHz CL36 DDR5 Siyah Single Kit RAM
  • SSD: WD 1TB BLUE SN580 PCI-Express 4.0 M.2 2280 SSD

Ekranlarım:
  • 1 Adet 70Hz Samsung Full HD Monitör - HDMI ile GPU'ya bağlı
  • 1 Adet ViewSonic VX2479-HD-Pro - DisplayPort ile GPU'ya bağlı

Bu sorun donanım kaynaklı mı yoksa yazılım tarafında bir eksiklik mi var? Intel'in sürücülerini güncelledim, ancak problem devam ediyor. Yardımcı olabilecek bir öneriniz var mı?

Merhaba, bu sorun genelde sürücü uyumsuzluklarından kaynaklanır. Intel Arc B580 için en güncel sürücüleri yüklediğinizden emin olun. Özellikle ARC Control yazılımından HDR veya Adaptive Sync özelliklerini kapatarak test edebilir misiniz?

Sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum. GPU sürücülerini temiz bir şekilde kaldırıp (DDU kullanabilirsiniz) ardından yeniden yüklemeyi deneyin. Ayrıca Windows'un güncel olduğundan emin olun.

Aynı durumu yaşamıştım. Çözüm olarak Intel'in ARC Control yazılımında 'Video Geliştirme' ayarlarını kapattım. Denemenizi öneririm.

Çözüm
Cihan'ın önerisine ek olarak, Chrome tarayıcısında donanım hızlandırmayı kapatmayı deneyin. Bu bazen GPU ile uyumsuzluk yaratabiliyor.

Bir başka kontrol noktası olarak, ekran kablolarını değiştirip tekrar test edebilir misiniz? Kablo kalitesi bu tip sorunlara neden olabiliyor.

İki farklı monitör kullanıyorsunuz. Bir monitörü devre dışı bırakarak aynı hatanın devam edip etmediğini kontrol edin. Eğer bir monitörde sorun yoksa, sorun çift monitör kurulumundan kaynaklanıyor olabilir.

Intel Arc GPU'lar için daha önce benzer bir sorun yaşayanlar ARC Control'de 'Performans Modu' ayarını devre dışı bırakmayı önermişti. Bu çözüm işe yarayabilir.

Samsung monitörün Hz değerini 60Hz olarak ayarlayarak test edebilir misiniz? Farklı tazeleme oranları bazen uyumsuzluk yaratabiliyor.

Geri