Kullanıcı Profili Hizmeti Oturum Açamıyor Hatası Çözümü

Xanadu

GadgetEfsanesi
Windows 11 kullanırken bilgisayarıma giriş yapmaya çalıştığımda şu hatayı alıyorum: 'Kullanıcı Profili Hizmeti oturum açamadı' veya 'Kullanıcı Profili Hizmeti hizmeti oturum açma işlemi başarısız oldu'. Bu hata nedeniyle bilgisayarıma giriş yapamıyorum ve masaüstüne erişemiyorum.

Bu hatayı nasıl düzeltebilirim? Güvenli Modda açarak mı çözmem gerekir, yoksa başka bir yöntem var mı? Lütfen adım adım açıklayabilir misiniz?

Çözüm
Bu hata genellikle bozuk bir kullanıcı profili nedeniyle oluşur. Çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Güvenli Modda Başlatın: Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve açılırken F8 tuşuna basarak "Gelişmiş Başlangıç Seçenekleri"ne girin. Buradan Güvenli Mod ile başlatın.
2. Kayıt Defteri Düzenleyicisini Açın: Win + R tuşlarına basarak regedit yazın ve Enter'a basın.
3. Sorunlu Kullanıcı Profilini Düzenleyin:
- HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList yoluna gidin.
- Burada .bak uzantılı bir anahtar olup olmadığını kontrol edin.
- Eğer varsa, .bak uzantısını kaldırarak yeniden adlandırın ve "RefCount" değerini 0 olarak...
Bu hata genellikle bozuk bir kullanıcı profili nedeniyle oluşur. Çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Güvenli Modda Başlatın: Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve açılırken F8 tuşuna basarak "Gelişmiş Başlangıç Seçenekleri"ne girin. Buradan Güvenli Mod ile başlatın.
2. Kayıt Defteri Düzenleyicisini Açın: Win + R tuşlarına basarak regedit yazın ve Enter'a basın.
3. Sorunlu Kullanıcı Profilini Düzenleyin:
- HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList yoluna gidin.
- Burada .bak uzantılı bir anahtar olup olmadığını kontrol edin.
- Eğer varsa, .bak uzantısını kaldırarak yeniden adlandırın ve "RefCount" değerini 0 olarak değiştirin.
4. Yeni Bir Kullanıcı Hesabı Oluşturun: Eğer kayıt defteri yöntemi işe yaramazsa, yeni bir yönetici hesabı oluşturup eski hesap verilerinizi taşıyabilirsiniz.
5. Sistem Geri Yükleme Yapın: Eğer yukarıdaki yöntemler sorunu çözmezse, bilgisayarınızı önceki bir tarihe geri yüklemeyi deneyin.

Bu adımları uygulayarak sorununuzu çözebilirsiniz.

Çözüm
Benzer bir sorunu yaşadım ve güvenli modda açtıktan sonra kayıt defteri düzenleyicisinde ProfileList altındaki .bak uzantılı klasörü düzelterek sorunu çözdüm. Yukarıdaki çözüm adımlarını dikkatlice uygulayın, kesinlikle işe yarıyor.

Alternatif olarak, eğer güvenli modda bile oturum açamazsanız, Windows Kurtarma Ortamı (WinRE)'ye girerek Sistem Geri Yükleme yapabilirsiniz. Bu, özellikle son bir güncelleme sonrası bu hatayı alıyorsanız etkili olabilir.

Eğer yukarıdaki çözümler işe yaramazsa, komut istemini kullanarak yeni bir yönetici hesabı oluşturmayı deneyebilirsiniz:

1. Bilgisayarı Kurtarma Modunda başlatın.
2. Komut İstemi'ni açarak şu komutu girin:
Kod:
   net user YeniKullanici /add
   net localgroup Administrators YeniKullanici /add
3. Yeni oluşturduğunuz hesapla oturum açın ve eski hesabınızı düzeltmeye çalışın.

Sorunun çözümü için önce HDD veya SSD'nizi kontrol edin. Eğer sürücüde hata varsa, chkdsk /f /r komutunu kullanarak disk hatalarını tarayın. Bazen bu tür hatalar, disk sorunlarından kaynaklanabiliyor.

Kayıt Defteri düzenlemesi bazen riskli olabilir. Eğer bu yöntemi denemek istemiyorsanız, yeni bir kullanıcı hesabı oluşturup eski dosyalarınızı yeni hesaba taşıyabilirsiniz.

Sistem dosyalarınızı kontrol etmek için aşağıdaki komutları çalıştırabilirsiniz:
Kod:
sfc /scannow
dism /online /cleanup-image /restorehealth
Bu komutlar bozuk Windows sistem dosyalarını onarabilir.

Eğer hata devam ederse, "Güvenli Mod" içinde bir yerel hesap oluşturup internet bağlantınızı keserek deneme yapabilirsiniz. Bazen Microsoft hesabı ile oturum açarken bu sorun oluşabiliyor.

Windows 11'de güncellemeleri kontrol edin. Microsoft bazen bu tarz hatalar için güncellemeler yayımlıyor. Eğer güncel değilseniz, manuel olarak Windows Update üzerinden güncellemeleri yükleyin.

Bir ihtimal, sistem dosyalarınız hasar görmüş olabilir. Windows 11'in onarım kurulumunu yaparak sistemi tekrar düzgün çalışır hale getirebilirsiniz.

Güvenli Mod ve Kayıt Defteri düzenlemesi en iyi çözüm gibi görünüyor. Eğer yedekleriniz varsa, yeni bir kullanıcı hesabı açarak eski hesap yerine bunu kullanabilirsiniz.

Yeni Konular

Geri