Lenovo LOQ 15ARP9 Windows 11 Kurulumu ve Sürücü Sorunu

Xanadu

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Lenovo LOQ 15ARP9 model dizüstü bilgisayarıma Windows 11 kurmaya çalışıyorum, ancak kurulum sırasında "Hiçbir sürücü bulunamadı" hatası alıyorum. Bu durum nedeniyle kuruluma devam edemiyorum.

Şimdiye kadar denediğim yöntemler:
- BIOS ayarlarında AHCI/RAID modunu değiştirmek
- Windows 11 ISO dosyasını güncelleyip yeniden bir USB hazırlamak
- Lenovo’nun sitesinden sürücü indirip USB’ye yüklemek

Ancak hala sorunu çözemedim. Bu konuda başka ne yapabilirim? Özellikle şu konularda önerilerinizi bekliyorum:
- Doğru sürücüleri nereden ve nasıl indirebilirim?
- BIOS/UEFI ayarlarında başka hangi seçeneklere dikkat etmeliyim?
- Windows kurulum USB’si hazırlarken dikkat etmem gerekenler nelerdir?

Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler!

Lenovo’nun resmi sitesinden cihazınıza özel NVMe veya SATA sürücüsünü indirip kurulum sırasında yüklemeyi deneyin. Kurulum ekranında 'Sürücü Yükle' seçeneğini kullanabilirsiniz.

BIOS’ta 'RAID' yerine 'AHCI' modunu seçin ve yeniden deneyin. RAID modu, kurulum sırasında sürücüyü algılamayı zorlaştırabilir.

Rufus kullanarak bir Windows 11 kurulum USB’si oluştururken 'UEFI (GPT)' seçeneğini seçtiğinizden emin olun. Yanlış formatlama bu tür sorunlara neden olabilir.

Lenovo cihazlar genelde Intel Rapid Storage Technology (RST) sürücüsüne ihtiyaç duyar. Bu sürücüyü indirip USB’ye ekleyerek kurulum sırasında yüklemeyi deneyin.

BIOS ayarlarında 'Secure Boot' ve 'Fast Boot' seçeneklerini geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin. Bu bazen sürücü algılama sorunlarını çözer.

Windows Media Creation Tool yerine güncel bir ISO dosyası indirin ve Rufus ile bir USB oluşturun. Güncel ISO dosyaları sürücü sorunlarını azaltır.

Kurulum sırasında 'Sürücü Yükle' seçeneğini seçerek Lenovo'nun NVMe sürücüsünü manuel olarak yüklemeyi deneyin. Bu genelde sorunu çözer.

BIOS’ta 'Legacy' yerine 'UEFI' modunu seçtiğinizden emin olun. Lenovo cihazlar genelde UEFI modunda daha stabil çalışır.

Lenovo LOQ cihazlarda USB portları da sorun yaratabilir. USB’yi farklı bir porta takarak kurulum yapmayı deneyin.

BIOS güncellemesi yapmayı deneyebilirsiniz. Eski BIOS sürümleri bazen sürücü algılama sorunlarına neden olabilir.

Eğer hâlâ sürücü bulunamıyorsa, harici bir diskten veya farklı bir Windows sürümünden sistemi başlatıp sürücüleri güncelleyerek yeniden kurulum yapabilirsiniz.

Lenovo’nun 'Lenovo Vantage' yazılımını başka bir cihazda indirip eksik sürücüleri bulmanızı ve kurulum USB’sine entegre etmenizi öneririm.

Yeni Konular

Geri