MacBook Yeniden Yükleme Hatası: Çözüm Önerileri

Casper

GadgetEfsanesi
Merhaba, MacBook 7.1 modelimde macOS yeniden yükleme sırasında bir hata alıyorum. İşlemi başlattıktan sonra yükleme yarıda kesiliyor ve hata mesajı "yükleme tamamlanamadı" şeklinde görünüyor. Disk İzlencesi ile diskleri kontrol ettim, sorun görünmüyor. Ancak bir türlü macOS'u yeniden yükleyemiyorum. Bu sorunu çözmek için hangi adımları izlemem gerektiğini paylaşabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Benzer bir sorun yaşamıştım. Çözüm için disk tamamen silindi ve macOS yeniden yüklendi. Ancak verilerinizi yedeklemeyi unutmayın. Kurtarma Modu'na giriş yaparak 'Disk Sil' seçeneğiyle diski tamamen sıfırlayıp yeniden yükleme yapabilirsiniz.
Bu tür bir sorun genellikle disk bölümlendirme veya ağ bağlantısı problemlerinden kaynaklanır. Disk İzlencesi'nde 'İlk Yardım' özelliğini çalıştırdıktan sonra macOS kurtarma modundan internet üzerinden yüklemeyi deneyin. Eğer sorun çözülmezse, USB ile bir macOS yükleme diski oluşturabilirsiniz.

Disk İzlencesi ile kontrol yapmışsınız, bu iyi bir başlangıç. Ancak yükleme sırasında alınan hataların kaynağı, eski bir macOS sürümüne sahip olmanızdan da kaynaklanabilir. Güncel bir macOS yükleyicisi ile tekrar deneyin.

Benzer bir sorun yaşamıştım. Çözüm için disk tamamen silindi ve macOS yeniden yüklendi. Ancak verilerinizi yedeklemeyi unutmayın. Kurtarma Modu'na giriş yaparak 'Disk Sil' seçeneğiyle diski tamamen sıfırlayıp yeniden yükleme yapabilirsiniz.

Çözüm
Cenqiz'in önerisi oldukça mantıklı. Eğer diski sıfırlamak istemiyorsanız, bootable USB seçeneğini değerlendirip macOS kurulumunu başlatabilirsiniz.

Ayrıca yükleme sırasında internet bağlantınızı kontrol edin. Özellikle Wi-Fi stabil değilse yükleme yarıda kesilebilir. Mümkünse Ethernet kullanarak bağlanmayı deneyin.

Sistem NVRAM/PRAM sıfırlaması da faydalı olabilir. Mac'i kapatın, ardından açılış sırasında Command + Option + P + R tuşlarına basılı tutun.

Eğer diski sildikten sonra bile sorun devam ederse, disk donanımında bir sorun olabilir. Apple'ın kendi teşhis araçlarını kullanarak donanımı test edin.

TechGuru'nun bahsettiği USB yükleme diski yöntemi çok etkili. Bu yöntemle internet bağlantısı gereksinimini ortadan kaldırıyorsunuz.

İnternet üzerinden yükleme yaparken DNS adreslerinizi Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) olarak değiştirin, bu bazen işe yarıyor.

Eski MacBook'larda SSD'yi değiştirerek performans artışı sağladım. Eğer yeniden yükleme sürekli hata veriyorsa bu da değerlendirilebilir.

Yükleme sırasında başka bir cihazdan Apple destek sayfasını kontrol edebilirsiniz. Belirttiğiniz hata genellikle bağlantı veya disk sorunlarıyla ilgili.

Geri