Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba arkadaşlar, Monster Abra serisini inceledim ve RAM yükseltme fikri aklıma geldi. Ancak net bir bilgiye ulaşamadım. Monster Abra kaç RAM slotu var? Bilgisi olan var mı?
Monster Abra serisinde genellikle iki RAM slotu oluyor. Yani toplamda 64 GB'a kadar RAM yükseltme şansınız var. 2 x 32 GB DDR4 SODIMM kullanabilirsiniz. Ancak modeline göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.
Monster Abra serisinde genellikle iki RAM slotu oluyor. Yani toplamda 64 GB'a kadar RAM yükseltme şansınız var. 2 x 32 GB DDR4 SODIMM kullanabilirsiniz. Ancak modeline göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.
Ben de Monster Abra kullanıyorum ve iki slot olduğunu doğrulayabilirim. Ancak, yükseltme yaparken anakartın maksimum RAM kapasitesini aşmamaya dikkat edin. Aksi halde uyumsuzluk sorunları yaşayabilirsiniz.
Anakartın maksimum kapasitesini aşmamak gerekiyor. Ayrıca, RAM yükseltmesi yaparken CL değerlerine de dikkat etmek lazım. Uyumlu olmayan RAM'ler sorun çıkarabilir.
CL değerleri ve frekans uyumu, performans için kritik. Eğer bu konuda emin değilseniz, teknik servise danışmanızı öneririm. Onlar en uygun seçeneği size söyleyecektir.
Herkes çok güzel noktalara değinmiş. Ekleme yapacak olursam, RAM yükseltmesi yaparken garanti koşullarını da göz önünde bulundurun. Garanti dışı kalabilirsiniz, bu yüzden dikkatli olun.