NVIDIA ile MSI Center farklı değerler gösteriyor?

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda NVIDIA Denetim Masası ile MSI Center arasında ekran kartımın sıcaklık ve güç tüketimi gibi değerlerinde tutarsızlıklar fark ettim. Örneğin, NVIDIA Denetim Masası ekran kartımın sıcaklığını 70°C gösterirken MSI Center 75°C gösteriyor. Ayrıca güç tüketiminde de 5-10W fark oluyor.

Bu farklılıkların sebebi ne olabilir? Hangi yazılıma güvenmeliyim? Donanım performansını doğru şekilde izlemek için önerileriniz neler?

Çözüm
Böyle bir durumda genellikle NVIDIA Denetim Masası daha güvenilirdir çünkü doğrudan GPU üreticisinin sağladığı sensör verilerini kullanır. Ancak MSI Center da sistem genelindeki ısı ve güç tüketimini baz alabilir. Üçüncü parti yazılımlarla çapraz kontrol yapabilirsiniz.
Bu farklılık genellikle yazılımların ölçüm algoritmalarından kaynaklanır. NVIDIA Denetim Masası, GPU üreticisinin sağladığı verilere dayanır, ancak MSI Center daha geniş bir donanım izleme yelpazesine sahiptir. Doğruluğu karşılaştırmak için üçüncü taraf bir yazılım kullanabilirsiniz, örneğin HWMonitor.

İki yazılımın da farklı sensör verilerini çekme ihtimali var. MSI Center genellikle anakart üzerindeki sensörleri baz alırken, NVIDIA Denetim Masası GPU sensörlerini kullanır. Hangisinin doğru olduğunu anlamak için GPU-Z veya HWInfo gibi bir yazılımı denemelisiniz.

Böyle bir durumda genellikle NVIDIA Denetim Masası daha güvenilirdir çünkü doğrudan GPU üreticisinin sağladığı sensör verilerini kullanır. Ancak MSI Center da sistem genelindeki ısı ve güç tüketimini baz alabilir. Üçüncü parti yazılımlarla çapraz kontrol yapabilirsiniz.

Çözüm
Emre'nin önerisine katılıyorum. GPU-Z veya HWMonitor ile değerleri karşılaştırarak hangi yazılımın daha doğru veri sunduğunu anlayabilirsiniz.

Benim deneyimlerime göre MSI Center daha yüksek değerler gösterdiğinde bunun nedeni arka plandaki yükleri de hesaba katmasıdır.

Geri