Oyunlarda FPS ve Drop Sorunu: Çözüm Önerileri

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba,

Sistem özelliklerim: Ryzen 5 5600 ve RTX 2060. Son zamanlarda birçok oyunda FPS düşüşleri (drop) yaşamaya başladım. Özellikle online oyunlarda bu durum daha da sık oluyor. Önceleri akıcı şekilde oynayabildiğim oyunlarda artık düşük performans alıyorum.

Neden kaynaklanabileceği ve nasıl çözüm bulabileceğim hakkında yardım edebilir misiniz? Özellikle deneyimli kullanıcıların tavsiyelerine ihtiyacım var.

Sisteminizi kontrol ederken öncelikle işlemci sıcaklıklarını HWMonitor gibi bir yazılımla takip edin. Yüksek sıcaklık performans düşüşüne neden olabilir.

Ekran kartı sürücülerinizi güncellemeyi denediniz mi? Özellikle NVIDIA'nın güncel sürümleri performansı etkileyebilir.

RAM'lerinizin çift kanal modunda çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Tek kanal RAM kullanımı FPS düşüşüne yol açabilir.

Oyunlarda arka planda çalışan yazılımları kapatarak gereksiz yükleri azaltmayı deneyin. Ayrıca disk kullanımınızı da kontrol edin.

Ekran kartınızın termal macun durumunu kontrol edin. Uzun süre kullanılan kartlarda termal macun yenilemek faydalı olabilir.

Geri