PC Oyun İçin 2TB SSD Önerisi

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Oyun oynamak için 2TB kapasiteli bir SSD almak istiyorum. Hem hız hem de dayanıklılık açısından en iyi seçenekleri değerlendirmek istiyorum. PCIe 4.0 mı tercih etmeliyim, yoksa PCIe 3.0 yeterli olur mu? Önerdiğiniz modeller ve kişisel deneyimleriniz nelerdir?

Özellikle aşağıdaki konular hakkında fikirlerinizi almak isterim:
  • Okuma/yazma hızları
  • Fiyat/performans dengesi
  • Dayanıklılık ve garanti süresi
  • Isınma sorunları yaşayan modeller

Önerilerinizi bekliyorum!

Samsung 990 Pro 2TB modelini öneririm. PCIe 4.0 desteği var ve okuma/yazma hızları çok yüksek. Özellikle oyun yükleme sürelerini ciddi şekilde kısaltıyor.

WD Black SN850X de çok iyi bir seçenek. 7300 MB/s okuma hızıyla oyunlar için mükemmel performans sunuyor. Ayrıca 5 yıl garanti sunması da büyük avantaj.

Kingston Fury Renegade 2TB kullanıyorum, oyunlarda harika performans veriyor. PCIe 4.0 ile uyumlu ve oldukça dayanıklı.

Eğer bütçen biraz düşükse, Crucial P5 Plus 2TB iyi bir alternatif olabilir. PCIe 4.0 desteği var ama fiyatı Samsung ve WD’ye göre daha uygun.

Eğer PCIe 3.0 ile yetinirim diyorsan, Sabrent Rocket Q 2TB modeline bakabilirsin. Fiyat/performans açısından iyi bir seçenek.

Oyun oynarken ısınma problemi yaşamamak için iyi bir soğutucuya sahip bir SSD seçmeni öneririm. Samsung ve WD’nin soğutucu versiyonları var, onları tercih edebilirsin.

PCIe 4.0 şart diyenlerdenim. Özellikle geleceğe yönelik bir yatırım yapmak istiyorsan Samsung 990 Pro veya WD Black SN850X almalısın.

Teamgroup T-Force Cardea Z440 modelini denedim, fiyatına göre performansı gerçekten tatmin edici. Ancak çok ısındığını söyleyebilirim.

Genel olarak Samsung ve WD’nin modelleri daha güvenilir oluyor. Özellikle uzun süreli kullanımda dayanıklılık açısından tercih ediyorum.

En iyi fiyat/performans SSD’leri genellikle Crucial ve Sabrent gibi markalardan çıkıyor. Bütçene göre değerlendirmek lazım.

Yeni Konular

Geri